USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гриценко пропонує віддати всю землю місцевим радам

29 Травня 2009 10:26
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко пропонує закріпити усю землю в Україні за місцевими радами. Про це Анатолій Гриценко заявив на прес-конференції у Вінниці, – повідомляють «Волинські Новини».
За його словами, відповідні пропозиції він виклав у зареєстрованому в парламенті законопроекті «Про територіальний устрій України».
«Цей законопроект містить дуже важливий рядок, який матиме революційне значення з точки зору місцевого самоврядування. Суть цього у тому, що межі населених пунктів повинні підходити в стик один до одного. І земля, яка знаходиться між населеними пунктами, повинна бути розподілена між ними», – сказав пан Гриценко.
За словами депутата, землею, яка не підконтрольна місцевим радам і громадам, розпоряджається орган, призначений держадміністрацією, міністерством, Кабінетом міністрів. «І такої непідконтрольної місцевій громаді землі – 88% від загальної площі держави», – зазначив він.
«Візьміть карту України – на ній ви побачите області, які межують одна з одною в стик. Немає жодних прогалин. А потім подивіться на карти окремих районів – ви побачите чудеса: населені пункти – як острівки, а між ними – нічийна земля», – уточнив депутат.
Як інформує УНІАН, при цьому пан Гриценко наголосив, що у разі перепідпорядкування землі місцевим громадам, по-перше, збільшується площа всіх населених пунктів у кілька разів. «По-друге, податок на землю у місцевий бюджет іде з більшої площі. І не важливо, розпайована ця земля, в оренді, чи там підприємство збудоване. І третє: посилюється вплив громади і місцевої ради на прийняття важливих рішень щодо виділення землі», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 29 Травня 2009 10:37
Розвалив армію, розвалить державу. Благими намерениями выстелена дорога в ад.
Анонім Показати IP 29 Травня 2009 12:22
А тут всякі "козюри" почнуть її "ефефетивно використовувати" - от дає Гриценко.
Анонім Показати IP 29 Травня 2009 12:29
того робить неможна. Оскільки на законодавчому рівні затверджений принцип розподілу земель державної та комунальної власності. От вам і буде земля територіальної громади і земля, якою розпоряджаються органи державної влади. Принцип комунальної власності не потрібно ігнорувати, а шукати кошти на виконання даного закону

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus