USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Грицюк привітав рішення Президента

8 Вересня 2008 12:44
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк під час прес-конференції 8 вересня розповів про позитиви утворення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Голова облради вважає позитивом для області Указ Президента «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків», згідно з яким на території Волині утворюється ще один національний парк.
 
Наразі узгоджуються межі самого парку «Цуманська пуща». Його площа, за пропозицією науковців, має становити близько 50 тисяч гектарів, – зазначив пан Грицюк. За його словами, до Ківерцівського національного парку увійдуть території держлісгоспів (Ківерцівського та Цуманського), «міжколгоспних» («аграрних» – «ВН») лісгоспів та частина площ військового лісництва. До національного парку мають увійти території, де водиться зубр.
 
Проте Анатолій Грицюк стверджує, що утворенню «Цуманської пущі» у таких межах чинить спротив начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник та очолюване ним відомство. Вони пропонують майже вдвічі меншу площу – близько 25 тисяч гектарів.
 
З утворенням Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» «привабливість нашого краю у галузі зеленого туризму збільшиться», – вважає пан Грицюк. Серед інших хороших сторін – зміна структури лісокористування, посилення контролю на цих територіях.
 
Довідково:

Указ Президента від 27 серпня «Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків» передбачає «створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», Волинська область».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus