USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гривня таки не буде другою офіційною валютою, - «влада» Криму

18 Березня 2014 13:05
«Влада» Криму відмовляється від своєї ідеї про офіційне використання гривні на території АРК паралельно російському рублю.

Про це сказав "перший віце-прем'єр" Криму Рустан Теміргалієв в інтервю "РИА Новости".

"Ми спочатку планували, що протягом року і гривня, і рубль зможуть паралельно ходити. Але, судячи з позиції Національного банку України, це здійснити буде навряд чи можливо. Національний банк України перестав привозити обсяг готівкової гривні. Ми всього на десять днів забезпечені достатнім обсягом готівкової гривні. На жаль, змушений сказати, що паралельного ходіння рубля і гривні не вийде. Ми перейдемо в рублеву зону. Але ми гарантуємо нашому населенню, яке має гривні, гривневі вклади, забезпечити переведення їх вкладів на російські рублі без будь-яких втрат", - сказав він.

Зі слів Теміргалієва, псевдовлада розраховує, що в перших числах квітня Крим вже буде переведений на рублеві взаєморозрахунки.

"У нас буде достатня кількість рублевої готівки. Зараз відкриваються підрозділи російських банків, зокрема ми розраховуємо, що в самий найближчий час буде і представництво Центрального банку Росії, які й забезпечать роботу фінансової системи", - уточнив він.

Нагадаємо, ще вчора Верховна Рада АРК заявляла, що офіційною валютою Криму став російський рубль, а українська гривня матиме такий же статус до 1 січня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 18 Березня 2014 15:38
Я жила в Росії три місяці. Москва вразила одним - розмірами і ще одним, значно чистіше їх метро, ніж наше Київське. Але, я жила три тижні в Польщі. І, о ні, до Росії я не хочу. Хоча і там і там я хотіла додому. Я не лякаю, кожен має своє право і свою правду. Хай попробують. Я попробувала. Все пізнається в порівнянні. Я погоджусь, що Крим свідомо прагнув до Росії, тільки референдум повинен бути легітимним, а не який "карнавал". Ми усією сімєї були на День незалежності в Криму і не один раз, жодного українського прапора, жодного концерту, жодного салюту. Я думаю, що більшість людей, які їдуть туди відпочивати прагнуть видовища, а видовища ми не побачили. По моїх мірках, кримчани не ображайтесь, але я бачу все більше убожество та здирництво. За ті ж гроші я поїду до Болгарії, Єгипту, а Карпатах проживу місяць у розкоші. Я собі не ворог. Та й чого вартий російський рубль. Кримчани, ну ви ж не всі дурні! Чим думають ваші випускники, чим думають ваші науковці, чим думають ваші спортсмени. Кому ви потрібні на теренах "неохопної" вибачте "необятної" Росії. Колись Соломон просив у Бога розуму (мудрості), можливо і Криму треба просити теж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus