USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Гривня «взула» долар, євро та інші валюти. Бо красива

21 Вересня 2008 11:11

Українську гривню швейцарські фінансисти визнали найкрасивішою валютою світу. Ця інформація оприлюднена під час засідання комісії з естетики Міжнародного Фінансового Банку (IFB), яке проводиться кожного року. Про це 20 вересня інформують «Волинські Новини».

 
За повідомленням сайту ІCTV, іноземні експерти оцінювали більш ніж півсотні найпопулярніших валют у світі. Серед критеріїв конкурсу - естетичне оформлення грошових знаків, їхня платоспроможність і банківське забезпечення, а також історичне значення зображення на банкноті. Крім того, перевіривши гроші на міцність, фахівці дійшли висновку, що українська гривня - одна з тих валют, які погано піддаються механічному впливу.
 
Друге місце - в австралійського долара, третє – у євро, четверте – у болгарського лева. Замикає п’ятірку лідерів долар Сполучених Штатів.
 
Довідково:
 
25 серпня 1996 року в засобах масової інформації було оголошено Указ Президента України Леоніда Кучми «Про грошову реформу в Україні». Відповідно до нього, грошова реформа в нашій державі проводилася від 2 до 16 вересня 1996 року. У перший же день реформи за встановленим курсом було перераховано у гривні ціни, тарифи, оклади заробітної плати, стипендії, пенсії, кошти на рахунках підприємств, установ та організацій, а також вклади громадян. Карбованцеві вклади населення було перераховано у гривні за курсом 100 000 карбованців за одну гривню без будь-яких обмежень і конфіскацій із вільним їх використанням у гривнях.
 
Теперішні гривневі банкноти мають 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 гривень. На лицьовому боці банкноти розташовані портрети видатних діячів історії та літератури України, а на зворотній - зображення історико-архітектурних пам`яток України. Всього гривня має 17 ступенів захисту, починаючи від водяного знаку і закінчуючи орловським друком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Maryan Показати IP 22 Вересня 2008 19:49
Слава Ісусу Христу!-як кажуть у нас,на Заході.Колись,до 17-го,напевне й на східній... Хоч валюта наша найгарніша,коли більше ніц толкового,самі зробити не можемо... На жаль... P.S.Моліться,браття,щоб Пресвята Трійця,слава Їм навіки,призначили нам Самі,нового Бандеру,на Гетьмана!!!-замість тих,що є зараз при владі в Неньці... Тоді буде УКРАЇНА,тиш,процвітання і благодать… Слава Україні! www.svidoctvo.lviv.ua(www.verkhola.narod.ru)-проч.,повідомте іншим. Верхола Мар”ян,учасник революції,з першого дня до останнього. http://www.google.com/search?hl=en&[email protected]
Анонім Показати IP 30 Вересня 2008 19:29
На гривнях відсутні видатні науковці, фізики, інженери. Ці люди завжди є найбільш корисними в суспільстві. А присутні тільки одні гетьмани і літератори.
Я - Українець! Показати IP 30 Вересня 2008 19:59
=P.S.Моліться,браття,щоб Пресвята Трійця,слава Їм навіки,призначили нам Самі,нового Бандеру,на Гетьмана!!!-замість тих,що є зараз при владі в Неньці... Тоді буде УКРАЇНА,тиш,процвітання і благодать… = Золоті слова! Потрібен лідер, потрібен патріот! Слава Україні!
патріот Показати IP 15 Жовтня 2008 08:59
" ... Потрібен лідер, потрібен патріот! Слава Україні! ..." - згоден на всі 100%, але потрібен не новий Бандера, оскільки це призведе тільки ще до більшого розколу держави - потрібен новий лідер, який зможе об"єднати всіх заради спільної справи - схід і захід разом !!!
патріот Показати IP 15 Жовтня 2008 09:41
" ... Потрібен лідер, потрібен патріот! Слава Україні! ..." - згоден на всі 100%, але потрібен не новий Бандера, оскільки це призведе тільки ще до більшого розколу держави - потрібен новий лідер, який зможе об"єднати всіх заради спільної справи - схід і захід разом !!!
Слава Україні!!! Показати IP 17 Жовтня 2008 18:55
Я вважаю, що ніколи інтереси всіх громадян україни не зійдуться в єдине русло, так як історія залишила велику каменяку між Заходом і Сходом. Чому велику? Якщо порівняти Західне населення та Східне, то складеться таке враження що майже нічого спільного немає між ними, лише географічна назва території яка їх об'єднує - Україна... Нам та ж сама Польща буде рідніше по культурі, віруванням, мові та ін., ніж Східна частина України. Скільки б не хотіли об'єднати Схід і Захід ..ніколи це не вийде на справі. Східна частина населення завжди буде кричати, що вона крім Росії більше ні кого бачити не хоче, а Західна завжди буде прямувати до Європейських країн. Річь у тому що бльщість народу на сході мають родичів у Росії, а може і навіть є вихідцями з цієї країни. Певна річ що ці люди не будуть віддавати свій голос за те що б наприклад вступити у ЄС або НАТО, так як наче б то це РОСІЇ не вигідно, а якщо не вигідно то тим кто на сході також, бо це можна порівняти з тим що "у матері віднімають її диитину і навпаки", я про те що взаємовідносини погіршаться не тільки у візовому плані а в ін. , Це тільки соціальна точка зору, їх багато ...економічна, політична і тд. Демократія - це не свобода дій (не анархія), це - свобода вибору!!! Тому це тільки балачки політиків, які дурять народ. А для тих кто вигукує "Мы славянский народ и мы друг другу поможем" и "Украина, Россия, Беларусия - братья словяне" я можу тільки сказати, що вони не праві, У КОЖНОЇ ЛЮДИНИ НА ПЕРШОМУ МІСЦІ САМА ЛЮДИНА ПОТІМ РОДИНА А АЖЖ АЖЖЖ НА ПРЕД ОСТАННЬМУ ЯКЕСЬ ТАМ ГОС-во ****** ) бувають і виключення, але це рідкість.) Треба памьятати що крім нас самих ніхто нас з калюжі не витягне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus