USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У міських і сільських рад Волині хочуть «забрати» акцизний податок

18 Лютого 2015 09:31
Очільник Волині вважає нечесним розподіл акцизного податку з роздрібного продажу тютюну й алкоголю. З цього приводу він хоче «перекласти» податки на обласний бюджет, аби ділити гроші порівну.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

У фіскальній службі прогнозують, що податки з акцизів будуть чималі.

«Згідно з прогнозованими розрахунками, у 2015-му році до місцевих бюджетів надійде 156 мільйонів гривень акцизного податку із роздрібної торгівлі. Загальна кількість платників цього податку - понад 1800 суб’єктів господарювання», - інформує перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Зі слів голови Волинської облдержадміністрації, несправедливим є те, що одні населені пункти отримають значні грошові надходження, а інші матимуть мале наповнення бюджетів.

«Щодо податку на роздрібну торгівлю спиртогорілчаних і тютюнових виробів, то на Волині є місця скупчення відповідних заправних станцій в прикордонних районах, на трасах, а в глибинках ніде немає. Це не залежить від того, хоче цього громада чи ні. Тут бізнес обирає місце, де йому вигідніше», - пояснює очільник Волині.

Аби цю, з його слів, несправедливу ситуацію змінити, у Волинській ОДА годують пропозиції в Кабмін, аби внести зімни у закони України. Волинські чиновники хочуть адміністрування надходжень із акцизного податку в роздрібній торгівлі «перекласти» на обласний бюджет.

Зауважимо, що у Луцькій міській раді покладають чималі сподівання на акцизний податок. Як розповіла начальник управління фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова, в обласному центрі він становитиме 5% від роздрібної ціни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дьодік Показати IP 18 Лютого 2015 09:39
в Україні немає губерній, а отже немає і ніяких хубернаторів. Є голова ОДА.
Полішук Показати IP 18 Лютого 2015 09:51
Заворушився губернатор, відчув, що відривають від "корита". Шанс для громад наповнити свої бюджети, шанс самим вирішувати куди направити кошти. Так ні, стара звичка їздити у "центр", просити подачку на дорогу, чи школу перемагає здоровий глузд. Думати потрібно, як села витягувати, які не мають заправок, а не забирати під свій контроль кошти місцевих бюджетів. Про яку децентралізацію тоді йде мова?
Мор Показати IP 18 Лютого 2015 09:54
Мда, куди далі гірше, а на тих акцизах якраз найбільше робляться корупційні схеми. Хоче собі і "друзям" в карман все. НУ друг Порошенка по бізнесу, шо поробиш, найшли кого ставити. І да, Голова ОДА, а не губернатор, у нас області, а не губернії. Оприділіться редактори, а то так і так пишите
селянин Показати IP 18 Лютого 2015 11:04
Хоче що б до нього їздили і просили гроші... Це не буде правильно, хоча йому однаково, чи будуть кошти в сільрадах чи ні.
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 11:19
"децентралізація" триває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus