USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Губернатор Волині впорався із реалізацією основних пріоритетів своєї діяльності

17 Листопада 2008 16:07
Сьогодні, 17 листопада, виповнюється один рік із часу, як Микола Романюк Указом Президента України був призначений тимчасово виконуючим обов’язки голови Волинської обласної державної адміністрації. На зустрічі із редакторами  засобів масової інформації області з нагоди річниці перебування на посаді губернатор розповів про пріоритети своєї діяльності за цей термін і стан їхньої реалізації, – інформує репортер «Волинських Новин».
Визначитися із пріоритетами у певних сферах і контролювати їхнє втілення в життя, як поділився спогадами губернатор, Миколі Романюку порадив Віктор Ющенко під час співбесіди. «Я не скажу, що не приділяв уваги якимось галузям, бо несу відповідальність за усі сфери життя Волині. Однак поінформую про те, що вдалося реалізувати із визначеного на цей рік», – наголосив пан Романюк.
Отож, за словами волинського губернатора, станом на 1 січня 2008-го на Волині було 62 сім’ї, у яких виховувалося 10 і більше неповнолітніх дітей. Усі вони потребували покращення матеріально-технічних умов.  І вже сьогодні 33 родини отримали або нові помешкання, або допомогу для ремонту чи добудови їхніх будинків. Зведення житла ще для 10-ти сімей вже йде до завершення, триває робота із вирішення житлових проблем усіх інших родин. Кожна із більш ніж півсотні згаданих багатодітних родин отримала цьогоріч необхідну їм побутову техніку.
З приводу виконання програми «Шкільний автобус» губернатор прозвітував, що із запланованих для закупівлі 2008-й 40 одиниць цієї техніки уже закуплено 32 автобусів і виділено гроші на придбання ще 16-ти.
Окрім того, як запевнив голова ОДА, у першій половині грудня відкриють Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Ковелі. 
Серед заходів, спрямованих на реалізацію програми соціальної підтримки осіб із обмеженими фізичними можливостями, найважливішими Микола Романюк назвав започаткування підготовки фахівців із сурдоперекладу в Луцькому педколеджі, появу в телеефірі на каналі «Нова Волинь» новин із сурдоперекладом та відкриття у Володимирі-Волинському спеціальної школи-інтернату для дітей із вадами слуху. Звичайно, в області облаштовано спецзасобами для безперешкодного доступу людей із обмеженими фізичними можливостями 2 129 об’єктів соціального і громадського призначення. Але власне будівництво пандусів Микола Романюк вважає незначною частиною того, що ще треба зробити.
Задовольняють губернатора й ті кроки, які зроблені для покращення рівня медичного обслуговування населення. В усіх ФАПах, за його словами, є телефонний зв’язок, ремонт, тепло і необхідний персонал, йде до завершення будівництво Любомльської райлікарні, нормальними темпами освоюються кошти, виділені на роботи з облаштування і відкриття Центру реабілітації для населення, що постраждало від аварії на ЧАЕС .
В області триває виділення ділянок для спорудження доступного житла в населених пунктах області. На Волині уже зарезервовано 31 земельну ділянку площею 96 гектарів. Окрім того, для тимчасового проживання для дітей-сиріт і тих, які позбавлені батьківського піклування, 20 серпня у Володимирі-Волинському почав діяти Волинський обласний соціальний гуртожиток.
З приводу збереження і розвитку національної культурної спадщини Микола Романюк розповів про роботи з реставрації садиби Липинських у Затурцях, про вирішення усіх питань, пов’язаних із благоустроєм кладовища у селі Сагринь (там спочивають українці, загиблі у березні 1944-го), про будівництво телевежі у Камені-Каширському та про досягнення у сфері повної зайнятості працівників культури (наразі цей показник – на рівні 81%).
Довідково:
Серед того, що на Волині варто зробити першочергово, новопризначений голова ОДА Микола Романюк 2007-го виокремив п’ять пріоритетних напрямків. Серед них – реалізація в області програм «Зігрій любов’ю дитину», соціальна підтримка осіб із обмеженими фізичними можливостями, покращення рівня медичного обслуговування населення (передусім сільського), будівництво житла  і збереження і розвиток національної культурної спадщини.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus