USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Гуманітарку» зі Старого ринку виселяють за вказівкою прокуратури, – кажуть у мерії

27 Липня 2009 18:22
Луцька міська рада надала частину території Старого ринку, де наразі торгують «гуманітаркою», під автостоянку. Власне, у 2002 році Луцький міський голова своїм розпорядженням «перепрофілював» цю ділянку для торгівлі, але прокуратура у липні цьогоріч опротестувала це рішення, вважаючи його незаконним. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів директор департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександр Козлюк.
 
Пан Козлюк повідав історію, яка передувала теперішнім подіям на Старому ринку. За його словами, у 2002 році розпорядженням міського голови Антона Кривицького було надано статус ринкам, зокрема і ТЗоВ «Агросервіс» та підприємцю Любомиру Пахолку.
 
«Згідно з цільовим призначенням і в договорі оренди було чітко прописано – для денної автопарковки обслуговування ринків. Статусу ринків ніякого надано не було. Статус був наданий розпорядженням Луцького міського голови, але розпорядження, якщо надається статус ринку, не повинно розбігатися. Тобто, є цільове призначення безпосередньо, є договір оренди, є рішення Луцько міської ради і відразу у рішенні, де надається земельна ділянка, чітко прописано статус – для обслуговування ринку. У договорі оренди, який був виданий на 25 років (у 2002 році) – для обслуговування денної автостоянки. Безпосередньо їм був навіть незаконно наданий статус ринку», - висловився він.
 
Цьогоріч прокуратурою Луцька проведено перевірку на дотримання вимог земельного та містобудівного законодавства на території міста, зокрема й історико-культурного заповідника національного значення «Старе місто», - продовжив пан Козлюк. За його словами, встановлено, що розпорядження міського голови № 601 від 25 жовтня 2002 року, яким надано статус ринку торговим рядам, що перебувають у підпорядкуванні Любомира Пахолко та ТЗоВ «Агросервіс» по вулиці Замковій, є незаконним та підлягає скасуванню. На території державних заповідників встановлюються охоронні зони, - фактично процитував документ директор департаменту підприємництва.
 
Ще 8 липня 2009 року був протест прокурора і міський голова зобов’язаний на нього зреагувати. Тобто, зробити зміни згідно протесту прокурора, - сказав Олександр Козлюк.
 
«Голова, на сьогоднішній момент, якби не зробив зміни в розпорядженні, то ніс би певну відповідальність у зв’язку із тим, що спочатку був наданий неправильний статус, оскільки він відрізняється від цільового призначення. Статус ринку дали, а цільове призначення – автопарковка», - доповнив він. 
 
Щодо створення торгово-розважального комплексу на території, де торгують «гуманітаркою», про що стверджували підприємці, то пан Козлюк сказав: «На даний момент ніхто ніяких торгово-розважальних комплексів не має робити. Там має бути, згідно цільового призначення, денна автостоянка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus