USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Гуманізм - отрута для свідомості». Що відомо про школярів-неонацистів, які розгромили табір ромів

25 Червня 2018 20:52
Після погрому ромів у Львові Україна дізналася про ще про одну праворадикальну організацію – «Твереза і зла молодь».

Саме їй приписують напад на ромів, яке закінчилося вбивством і пораненнями.

Якщо про «Нацдружину», С14, «Свободу» та «Правий сектор» відомо багато, то про десятки інших націоналістичних організацій невідомо майже нічого.

Крім одного: вони, на відміну від перерахованих вище «професійних патріотів», не інкорпоровані у владу. Можливо, саме тому поліція так оперативно затримала нападників на табір і, судячи з усього, має намір довести справу до суду. А глава СБУ вже починає «злій і тверезій» молоді «шити» співпрацю з російськими спецслужбами.

Що відомо про «тверезу і злу» молодь Львова розбиралася «Країна».

«Гуманізм - отрута для свідомості»

Судячи зі слідів, залишених цими людьми в соціальних мережах, вони - відкриті нацисти, які сповідують расову перевагу і неоязичництво.

У Telegram-каналі «Твереза і зла молодь» постять картинки з антиісламським, юдофобським і антихристиянським підтекстами. Перебувають у цьому пабліку близько 70 осіб.

У каналі публікуються цілі оди язичництва. У світлі кривавого погрому, вчиненого угрупованням, деякі фрази звучать особливо контрастно:

«Язичник нікому не дасть себе принизити і сам не принизить іншого. Язичник не зрадить своїх ідеалів і не стане руйнувати ідеали інакомислячих. Язичник в першу чергу прагне створювати і примножувати те, що йому цінне, а не руйнувати те, що далеке і неприйнятне. Творіння для нас важливіше руйнування.

Якщо ми щось і руйнуємо, так це свої слабкості і страхи, свою лінь і гординю. Але ніколи не станемо нав'язувати своє світосприйняття тим, кому не це близько».

Втім, група відповідає своїй назві, ретранслюючи гасла з праворадикального арсеналу. Наприклад: «Гуманізм - отрута для свідомості».

Це вже пряме посил на нацистів, чиї цитати не забарилися з'явитися на каналі радикалів:

Апеляції до фюрера зустрічаються у «тверезих» досить часто:

«Молодь» також шкодує про поразку Німеччини у Другій світовій війні - судячи з цієї картинки.

Взагалі багато картинки на каналі йдуть російською мовою. Швидше за все, адміністратор групи бере меми з інших неонацистських пабліків.

При цьому і обкладинка самого Telegram-каналу - з гітлерівським солдатом в характерній касці - виконана також російською мовою.

Російська мова серед львівських підлітків може означати їх - як реальну, так і уявну - зв'язок з харківської неонацистської організацією Misanthropic Division, чиї активісти поповнили свого часу ряди «Азову».

Принаймні, символіка і стилістика «дивізії» присутні також в проявах «тверезих і злих».

Цікаво, що в день погрому - 24 червня - з'явився Telegram-канал Misanthropic Division, який почав збирати гроші на допомогу затриманим підліткам.

Сторінки «ВКонтакте» і YouTube «Тверезої і злої молоді» зараз видалені. За даними ЗМІ, вони з'явилися в соціальних мережах приблизно місяць тому. А Telegram-канал організації вперше вийшов в ефір 20 квітня - в день народження Гітлера.

За даними ZAXID.NET, як організатора нападу на табір циган поліція затримала 20-річного львів'янина Андрія Тичку.

На порталах з пошуку роботи вдалося виявити резюме людини з таким ім'ям, який підходить під опис затриманого.

«ВКонтакте» був тільки один акаунт Андрія, який вже видалений.

Нагадаємо, що десять затриманих у справі про напад на табір - учні львівських шкіл і ліцеїв. Всі три школи, в яких навчаються нападники, розташовані у Франківському районі Львова.

Одинадцятий підозрюваний - з профтехучилища, заявили в місцевій поліції. Ймовірно, мова йде про Андрія Тичку, у якого в резюме написано, що він навчався у Львівському коледжі легкої промисловості.

Судячи з ремарки, яку він залишив у резюме, свого місця навчання і спеціальності він соромиться:

«Навчався на механіка швейного обладнання (місце навчання вибирав не самостійно)», - пише він.

Справа викиручують на «руку Москві»

Факти наявності російської мови в паблік неонацистів - а також недавня поява цих груп в Мережі - в СБУ можуть витлумачити як «російський слід».

Про це, власне, вже прямо заговорив глава СБУ Василь Грицак.

За його словами, організація з назвою, схожою на ту, яка напала на табір, була зареєстрована в Росії ще в 2014 році. «Ми розуміємо, що за цим (нападом, – ред.) Може стояти Росія», - заявив Грицак.

Також глава СБУ запевнив, що його відомство вивчає інформацію про фінансування нападів на ромів в Україні.

Про те, як влада буде відпрацьовувати цю тему, можна судити і по публікаціям ресурсів, близьких до силовиків.

«Атака на ромів - операція СВР РФ по розгойдуванню ситуації в Україні», - стверджується в заголовку «Інформаційного опору» - ресурсу, роботу якого координує нардеп «Народного фронту» Дмитро Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ник Показати IP 25 Червня 2018 21:02
так скоро добалакаемся шо слово патриот или украинец буде ганьбой а вот сепар и кацап буде в почети..заставте тых циган робить а не вести бродячесвинячий образ жизни.тоди и говорить.
Вася до ник Показати IP 26 Червня 2018 09:25
Їх Хрущов вже колись пробував заставити, як бачиш - без толку
Справедливий Показати IP 25 Червня 2018 21:57
Ну хто б сумнівався, що доблесна СБУ знайде і тут москальського сліду...... Все москалі..... А ми білі і пухнасті, тільки муркати не вміємо - на всіх гавкаємо.
Кум Показати IP 25 Червня 2018 22:54
Все таки Росія винна!)))Довго думали? Невже в це ще хтось вірить?)Людей тримають за дурнів.
Лучанин до Кум Показати IP 26 Червня 2018 08:41
Колись у Порошенко була прес-конференція і десь незадовго перед цим у Києві був марш отаких всяких національних дружин, і от наш гарант каже щось типу: "А ви почуваєте себе комфортно, коли відбуваються такі марші?" І виникає дивне відчуття: ти ж гарант права в державі, то невже не можна навести лад з такими організаціями? Чому з Європи роблять закиди з цього приводу, а в нас очі в землю потуплять і все? Може просто через те, що наш гарант на хвилі заворушок здійснених націоналістичними організаціями прийшов до влади?
Провізор Показати IP 26 Червня 2018 01:03
Саме основне в таких бидло-патріотичних організаціях те що вони ненавидять інші раси які неможуть за себе постояти . А от піти на Рабіновічей і Вальцманов слабо . Кішечка тонка у рєбят)) А цим недорозвиненим школьнікам довічне впаяти- це вже біомусор а не люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus