USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Гунчик відхрещується від організації навчань з цивільної оборони

27 Січня 2015 14:38
Чому на Волині досі ніхто не навчає громадян поведінці під час надзвичайних ситуацій та нападу терористів та хто перевіряє переселенців, які прибувають зі сходу у Луцьк, запитували волинські волонтери голову облдержадміністрації.

Про це йшлося під час зустрічі Володимира Гунчика з представниками волонтерських організацій Волині 27 січня.

Як нарікали волонтери, лучани не знають, де розташовані бомбосховища, не мають уявлення, що робити під час нальотів авіації.

Водночас, до волонтерських організацій звертаються люди, які на сході воювали на боці сепаратистів.

На запитання самооборонівця Сергія Рижкова про те, чому досі у Луцьку не відбуваються навчання громадян з цивільної оборони та чому працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій не стоять у центрі міста, навчаючи лучан поведінці під час надзвичайних ситуацій, голова ОДА зазначив, що організацією таких навчань може займатися лише ДСНС.

З його слів, одним із завдань ради оборони, яка діє в області є проведення таких навчань. Він повідомив, що перше засідання ради відбулося два тижні тому, тоді виписали відповідні доручення. Він запевнив, що попросить свого радника Бориса Кондратюка провести робочу зустріч в обласному управлінні ДСНС, адже це, мовляв, «шматочок хліба» рятівників. Голова ОДА наголосив, що не має права керувати надзвичайниками, прокуратурою, міліцією чи СБУ, а лише координує їхню діяльність.

На запитання волонтерів про те, чому він не звернувся до ДСНС з проханням про навчання з цивільної оборони досі, він обурився та на підвищених тонах казав «хто сказав, що я не звертаюся?» та називав запитання волонтерів «піар-акцією».

Своєю чергою, волонтер Тетяна Должко запитала його, чому у Луцьку не затримують сепаратистів, які прибувають зі сходу, вдаючи із себе переселенців.

З її слів, до неї зверталися люди, які, як вона згодом сама з’ясувала, були снайперами так званої «ЛНР». На це Володимир Гунчик роздратовано попросив її «не влаштовувати шоу в кабінеті» та сказав, що не відповідатиме на запитання у присутності представників ЗМІ. Попросивши журналістів покинути приміщення, він продовжив розмову з представниками волонтерських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus