USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

І рибку з'їсти, і в РНБО сісти: бізнес «правої руки» Порошенка. Частина II

30 Червня 2017 20:57
Продовжуємо сагу про бізнес, життя і схеми першого заступника Секретаря РНБО і відповідального за експорт озброєння в Україні Олега Гладковського.

Олег Володимирович Гладковський - впливовий державний муж, який займає відразу дві високі посади. По-перше, він перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, а по-друге, глава «Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю озброєння».

Виходячи з наявних у нас документів, наприкінці 2015 початку 2016 року перший заступник Секретаря РНБО Олег Гладковський вивів свої кримські активи через Москву на Сейшельські острови, при цьому через схему факторингу зумів перевести в готівку майже 50 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: І РИБКУ З'ЇСТИ, І В РНБО СІСТИ: БІЗНЕС «ПРАВОЇ РУКИ» ПОРОШЕНКА В РОСІЇ. ЧАСТИНА І

Отримавши в лютому 2015 році третє крісло в РНБО і надійно сховавши автобізнес в Росії, Гладковський вирішує, що прийшов час приховати подалі і активи на півострові. Йдеться про головну компанію корпорації «Богдан» Гладковського в Криму, ТОВ «Виробниче об'єднання «Техномаш-Крим».

Про це повідомляє редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський , який на своєму сайті опублікував першу частину розслідування офшорної імперії Гладковського, зазначаючи, що після цього той повинен піти у відставку.

Основний вид діяльності компанії відповідно до реєстру Мін'юсту - виробництво автомобілів. Крім того, вона являється офіційним дилером в Криму техніки «Богдан», дилером компаній «Хюндай» та «Ісузу» і так само німецької компанії «Eberspächer».

Крім продажу автомобілів, ВО «Техномаш-Крим» займається ремонтом автобусів і тролейбусів, розміщенням реклами на них. Загалом, бізнес масштабний.

До вересня 2015 року, ТОВ ВО «Техномаш-Крим» спокійно функціонувала і заробляла в Криму, незважаючи на те, що півострів вже півтора року як був анексований Росією, а українські та навіть іноземні компанії масово втікали з окупованої території.

Як так вийшло і чому ФСБ не притиснула компанію українського чиновника? Все просто, ВО «Техномаш Крим» жив на півострові з подвійною реєстрацією. Як суб'єкт господарювання в Україні, під ЄДРПОУ 34581914, і в Росії під свідоцтвом про Державну реєстрацію 1159102007096.

Відкритим залишається питання, в казну якої країни йшли податки від діяльності цього підприємства на окупованій території? Навряд чи в обидві відразу.

Восени 2015 Гладковський вирішує остаточно заховати свій зв'язок з цією компанією шляхом фіктивного продажу. Адже до цього моменту офіційним власником компанії була АТ «АК «Богдан Моторс» особливо не приховуючи роботи під окупантом.

Для реалізації цього плану 1 вересня 2015 року, на Кіпрі відбулося засідання акціонерів АТ «АК «Богдан Моторс», на якому акціонери в особі відомих нам офшорів Гладковського, Hesutu Limited, Hudc-Holding Limited і якогось Дмитра Литвинця прийняли рішення про продаж 99% акцій «Техномаш-Крим» російської компанії ТОВ «Актив - Сервіс».

Варто відзначити що ТОВ «Актив - Сервіс» компанія-пустушка, створена за 3 тижні до рішення акціонерів продати «Техномаш-Крим». А її засновником є ​​офшорна компанія «Ранул Холдінгс Лімітед» зареєстрована на Сейшельських островах.


Якщо хто не знає, у Олега Гладковського з Сейшелами давні стосунки. Ще з початку 2000-х він є почесним консулом Республіки Сейшельських островів в Україні. Посада ця не є офіційною і МЗС вона не фінансується. Але саме посвідчення «почесний консул» дає право Гладковському протягом 17 років бути негласним представником українського бізнесу і криміналу в цій офшорній країні і вирішувати там питання.

Варто сказати пару слів і про самі Сейшели. Ця республіка серед всіх офшорних зон сама байдужа до походження грошей, які до неї заходять. Тут ніколи не видають інформації про власників компаній, а для реєстрації фірми крім паспорта взагалі нічого не потрібно. Багато європейські банків і компанії сьогодні перестають працювати з Сейшелами, що стали притулком самих «грязних» грошей, віддаючи перевагу більш відкритим Кіпру та Віргінським островам.

Саме тому свій кримський актив Гладковський вирішив заховати на Сейшелах шляхом продажу його московській пустушки. Ну а оскільки ВО «Техномаш-Крим» як юрособа зареєстровано і в Росії, і в Україні, то протоколів засідання її акціонерів на якому було приємно рішення компанію продавати було два, для обох країн.


Сума операції символічна: за 99% акцій ТОВ «Актив-Сервіс» має викласти всього 16 000 доларів. 1% акцій вирішено було залишити собі, мабуть для здійснення технічного і оперативного контролю компанії. За 16 доларів 1% акцій був проданий структурі Гладковського ПАТ «ЗНВКІФ «БОГДАН-КАПІТАЛ».

Ось договір купівлі ТОВ «Актив-Сервіс» підписаний в Москві, а не в Києві або Криму.


Паралельно з виведенням самого активу в офшор, відбувалися цікаві маніпуляції з грошима цієї компанії, що показують наскільки Гладковський і його компанії не люблять платити податки в Україні.

Виявляється, «Техномаш-Крим» працюючи в Криму, став великим боржником своїх постачальників АК «Богдан Моторс» і «Хюндай Мотор Україна». Постачальники поставляли продавцеві в Крим автомобілі, але «Техномаш-Крим» за них навмисне не розраховувався, тим самим формуючи фіктивні збитки материнських компаній в Україні для уникнення сплати податків. Гроші з продажу авто в Криму схоже акумулювалися на російських рахунках для подальшого виведення в офшор.

Для реалізації схеми виведення коштів з Криму крім продажу активу, АТ «АК «БОГДАН МОТОРС» прийняли рішення про фіктивний продаж боргу компанії ТОВ «Кредитні Ініціативи», підписавши договір факторингу, згідно з яким АК «БОГДАН МОТОРС» поступається правом вимагати зі своєю ж компанії ТОВ «Техномаш-Крим» кошти в розмірі 11 339 284,50 грн. з дисконтом в 25% всього за вісім з половиною мільйонів гривень.


Точно так же з боргом поступили і ТОВ «Хюндай Мотор Україна» відписавши борг «Техномаш-Крим» тій же ТОВ «Кредитні Ініціативи», вирішивши продати астрономічні 38 095 909,76 гривень боргу «Техномаш-Крим» вже зі знижкою майже в 30%, всього за 28 мільйонів гривень.


Таким чином сума проданих боргів «Техномаш-Крим» за один день склала майже п'ятдесят мільйонів гривень, а Гладковський не тільки вивів свою компанію «Техномаш-Крим» на Сейшельські острови, а й зумів перевести в готівку майже 36 мільйонів гривень, а фактично 14 мільйонів без сплати податків в Україні вивів в Росію. Адже компанія ТОВ «Кредитні Ініціативи» - це негласний структурний підрозділ російського «Альфа-банку».

14 мільйонів гривень, якими Гладковський нібито поступився «Кредитним Ініціативам», лягають в фіктивний збиток Корпорації «Богдан», з них не сплачуються податки і збори до бюджету а спливуть вони в країні почесним консулом якої є Олег Гладковський, на Сейшелах.

Невже в ТОВ «Кредитні Ініціативи» працюють ідіоти? - подумаєте ви. Адже як можна зважитися купити борг в п'ятдесят мільйонів гривень, знаючи про те, що компанія-боржник ВО «Техномаш-Крим» знаходиться в окупованому Криму, та ще й продається офшору через фіктивного власника в Москві? Все просто, ТОВ «Кредитні Ініціативи» такий же учасник схеми Гладковського. Ніхто нікому нічого в Україні не буде повертати і ідіотів там немає.

В Україні швидше за все цей борг лишиться невиплаченим і ляже в збиток «Кредитним Ініціативам» і буде частиною їх схеми по ухиленню від сплати податків. А розрахується Гладковський з усіма в Росії і рублями. Саме для цього його офшори скуповують на виведені з України гроші в Росії рублі. Не вірите?

Тоді, як доказ публікую детективну «історію-виправдання» того, як компанія Гладковського Teckford Investments Financial Corporation і HUDC Holding Limited в квітні 2016 купувала 30 мільйонів рублів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 30 Червня 2017 23:26
Свинарчук і залишився свинею, не дивлячись на зміну призвища.. З ким поведешся... Я б нагадав, що свою долю від "Богдана" має кум, якій "продав" свій автобізнес Свинарчуку, (так само як і "роЖен" - " сліпотрасту"!) Питання риторичні: "Коли свині наїдяться"? Та "Що із свинями роблять"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus