USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Журналіста, який викриває корупцію влади, намагаються звинуватити у держзраді

29 Січня 2018 13:26
Партнер Петра Порошенка, Олег Свинарчук-Гладковський вимагає від СБУ відкрити проти журналіста-розслідувача Олександра Дубінського справу за статтею «державна зрада».

Про це пише сам Олександр Дубінський на своєму сайті.

«Останнім часом влада все активніше шукає інструменти того, як змусити мовчати журналістів і активістів. Як змусити припинити розслідування корупції чиновників і заборонити виносити на загал огляд їх жадібності, дурості та злодійкуватості», - пише Олександр Дубінський.

Як запевняє журналіст, мета цього, проста і зрозуміла - зачистити інформаційне поле до президентських виборів 2019 року і продовжити грабувати Україну. Для реалізації цього плану владі потрібні гучні і показові прочуханки журналістів, які змусять замовкнути всіх інших.

Армії «порохоботів», додає Дубінський, затикають всім роти у соцмережах, ручні експерти влади - дискредитують ідеї боротьби з корупцією, а ручні силовики у надуманих справах намагаються притягнути до кримінальної відповідальності розслідувачів.

«Війну з правдою очолює особисто Петро Порошенко, який оголосив у Давосі війну фейкам, а пропорошенківський експерт Карл Волох навіть запропонував введення державного регулювання в журналістиці.

Ось тільки те, що наш Гарант і його речники вважають фейками і замовними матеріалами найчастіше виявляється чистою монетою, яка боляче б'є по владі і показує її справжнє обличчя.

Торкнулася ця війна і мого ресурсу», - розповідає журналіст.

Так, один з героїв публікацій сайту «dubinsky.pro», перший заступник Секретаря РНБО України Олександр Турчинов і глава «Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю озброєння» Олег Свинарчук-Гладковський, за сумісництвом власник корпорації «Богдан» і друг Петра Порошенко, у відповідь на розслідування журналіста Дубінського про нього вирішив не розмінюватися на дрібниці, а відразу заявити про те, що матеріали про нього.

«Поширення вказаної інформації Дубінським О.А. має на меті підірвати авторитет та довіру суспільства до органів державної влади в цілому, та до Ради національної безпеки і оборони України та Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю як одних із ключових державних органів у царині національної безпеки та оборони України – зокрема, та завдати шкоди життєво важливим інтересам у питаннях захисту Держави від внутрішніх і зовнішніх загроз; сформувати у суспільстві панічні настрої, хибне та відверто викривлене уявлення про функціонування фундаментальних у сфері національної безпеки та оборони державних інституцій….»

У зв'язку з цим пан Свинарчук-Гладковський вимагає від глави СБУ Василя Грицака наступне:

«…прийняти дану заяву та внести відомості про вчинення Дубінським О.А. дій, що мають ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності», кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України «Державна зрада», до Єдиного реєстру досудового розслідування».

Ось повний текст його заяви:
iframe height="780" src="http://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fdubinsky.pro%2Fuploads%2Fzayavleniye_sbu_ad.pdf&embedded=true" style="border: none;" width="840">

Як зауважує Олександр Дубінський, якщо він правильно розуміє, то на думку пана Гладковського:

«Державна зрада» і підрив довіри до РНБО » - це не його бізнес в РФ і Криму, який він приховав, маючи при цьому допуск до державної таємниці?

«Державна зрада і підрив довіри до органів влади» - це не отримання для корпорації «Богдан» в держбанках кредитів під 0,1%.

«Державна зрада і підрив обороноздатності країни» - це не продаж ДП «Спецтехноекспорт» техніки від свого офшору «HUDC Holding Limited» за завищеною вартістю.

«Державна зрада і завдання шкоди інтересам країни» - це не продаж в автосалонах корпорації «Богдан» російських автомобілів під виглядом чеських.

Все це, на думку Олега Гладковського нормально, і не повинно нікого хвилювати, а ось опублікування цих даних - це і є «Державна зрада» і всі перераховані вище гріхи.

«У будь-який цивілізованій країні після моєї першої публікації про діяльність заступника секретаря РНБО Гладковського в Росії і Криму, і приховуванні офшорних компаній через які він продає сумнівну техніку Укроборонпрому, він повинен був бути, як мінімум, відсторонений від посади в РНБО і щодо нього мало початися розслідування.

Але це в цивілізованій країні», - наголошує розслідував.

У нас же навіть нібито незалежне НАБУ і то «включає задню» у розслідуванні справ, що стосуються осіб наближених до Порошенка.

Так, НАБУ відмовило Дубінському у початку досудового розгляду щодо Олега Гладковського: «Оскільки в Вашому звернені не наведено конкретних, об’єктивних та фактичних відомостей, які б вказували на наявність у діях Гладковського О.В. ознак складу злочину…»


«І це, незважаючи на величезну кількість документів, що підтверджують сумнівну діяльність цього чиновника, рахунки, контракти та інші документи».

«Відмова в розслідуванні дій Гладковського на тлі його вимоги розслідувати діяльність журналіста Дубінського чітко показує, що чинне керівництво готове на все заради приховування корисливих мотивів перебування при владі. Вони готові навіть садити тих, хто розповідає про їхні крадіжки.

Пан Гладковський, я вас розчарую, ваш час красти і грабувати країну закінчиться швидше, ніж ви думаєте, а опубліковані мною факти вашого другого, і реального, життя обов'язково ляжуть в кримінальну справу проти сьогоднішньої влади.

Ваша заява проти мене в СБУ я теж докладу до цієї справи, як доказ високого рівня «свободи слова» і досягнення в «боротьбі з корупцією» вашої зграї», - додав наостанок Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кент Показати IP 29 Січня 2018 13:52
Молодчина Дубінський!!! Нажаль , що Один в полі не воїн .... Німий на панщину іде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus