USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як святкують і скільки витрачають волинські депутати на Пасху

3 Травня 2013 16:49
Приблизно 600 гривень витрачають депутати на закупівлю продуктів до святкового столу. А хто має власне господарство або родичів у селі, – істотно заощаджує на витратах. Окрім того, куплених пасок обранці громади не купують - усе готують «власноруч».

Як розповіли депутати, кожен з них має особливе ставлення до цього надзвичайно великого свята. І, як і усі українці, – ретельно до нього готуються. Однак, кожен з них по різному витрачається на святкування Великодня, - інформує Під прицілом.

Зокрема депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова розповіла, що оскільки її родина живе виключно на зарплату, то на великодній стіл вони витрачають приблизно 500 гривень.
Намагаються приготувати всього по-троху.

«Ми ведемо такий спосіб життя, що їжу споживаємо в невеликих кількостях», - зазначила вона.

Своєю чергою, депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко зізнався, що оскільки він збирається зустрічати свято у своїх родичів в селі у Рівненській області, то усе необхідне для святкування вони мають власне.

Анатолій Грицюк - депутат Волинської обласної ради, як справжній господар, тримає курей та свиней. Тож, на ринку чи в супермаркеті практично нічого не купує. Відтак, грошей на свято витрачає небагато.

Андрій Осіпов – депутат Луцької міської ради зовсім не цікавиться святковими витратами. Мовляв, в цьому він повністю довіряє своїй дружині і не питає в неї звіту за витрачені кошти.

Приблизно 600 гривень виділив своїм рідним на купівлю продуктів до святкового столу депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Каже, якщо зустрічати Великдень в селі, то витрати мінімальні. А в місті потрібно добряче витратитися.

Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, стосовно витрат на свято зауважив: «Дякуючи владі, пасхальний кошик цього року, як ніколи дорогий».

І підсумував, що на Пасху витрачає коштів як і звичний середньостатистичний українець – не більше і не менше.

Окрім того, як запевняють депутати, вони не купують пасок на Великдень, а віддають перевагу власноруч приготованими їхніми дружинами та мамами.

Приміром, Валентина Блінова розповіла, що Великдень для неї – свято родинне. І оскільки її донька живе разом з своєю сім'єю теж в Луцьку, то на святкування вони збираються обома родинами.

«Паску я ніколи не купую. Цього року, як, власне, і того, пектиму її разом з онучкою, якій 4,5 рочки. Рецепт отримала від покійної свекрухи, завжди ним користуюся і він мене ще жодного разу не підводив», - зізналася вона.

Як висловився про свою дружину Анатолій Грицюк, вона є справжньою господинею і завжди сама готує паски.
«На святкування Великодня разом з сім'єю їду в своє рідне село - Домашів Ківерцівського району. Там я народився, там же я був ініціатором і фундатором будівництва церкви, де буде проходити святкова служба. А на другий день свята мої діти приїдуть до мене. У мене 3 дочки, 3 зятя, 5 онуків і 1 онучка – от така велика родина», - каже він.

Андрій Осіпов святкувати Великдень разом з родиною теж збирається в мами, в селі Тростянка Рожищенського району. Тож паски його родина не купує. Каже, його мама - професійний кухар-кондитер, тож на свято вона готує різні види святкових хлібців – від звичайних до сирних.

Сергій Григоренко розповів, що відзначати Великдень цього року збирається у родичів в селі на Рівненщині, де традиційно паску випікають за особливим рецептом.

Не визнає куплених пасок і Олександр Пирожик.
«Завжди святковий хліб пече моя мама – Галина Миколаївна», - наголосив він.

Народний депутат Анатолій Вітів традиційно відзначає свято Воскресіння Господнього Сина в мами в селі на Львівщині. Відповідно – вона ж готує паски, тож купувати їх народному депутатові також не доводиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Українка Показати IP 3 Травня 2013 19:31
невже!? Це кілограм м'яса і баночка чорної ікри? Тепер на 500 - 600 грн. немає що їсти... Якщо м'ясо мінімум 45... Хіба може то на кожного по стільки?...
гость Показати IP 3 Травня 2013 23:08
Ага,хотілося б побачити що вони куплять на тих 500грн і як будуть пригощати дочок зятів і онуків. По бутербродику з ікрою і роз'їхались????
Саша Показати IP 4 Травня 2013 07:48
і чому тоді Грицюк так завзято ходив по Пасажі в четверг
леся Показати IP 4 Травня 2013 08:48
Мені здається, чоловіки просто не знають, скільки грошей витрачає дружина на приготування до свята. Називають орієнтовну суму - і все. А воно ж як буває: ніби все купили, а потім ще кілька разів доводиться бігати, бо чогось бракує.
Корінний Лучанин Показати IP 4 Травня 2013 09:11
Оце тему "замутили" про "де- путатів"!!! В нас герої сьогодення це депутат! Більше нема про що говорити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus