USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Якість» волинських призовників залежить від освітян та медиків?

23 Вересня 2008 17:15
Працівники сфер освіти та охорони здоров’я повинні турбуватися про стан майбутніх призовників ще під час їхнього навчання у школі. Про це під час інструктивних-методичних занять призивних комісій у Волинському обласному військовому комісаріаті розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук, – повідомляє 23 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Загалом весняна призивна компанія була виконана на 100%. На Волині із 671запланованих призовників набрали 525 новобранців. Однак головний акцент на нараді ставився на проблеми, що виникли при підготовці до весняного та осіннього наборів. За словами пана Кравчука, щороку вони повторюються. Через неправильність оформлення облікових карток, відсутність дієвої роботи правоохоронних органів по розшуку призовників, несвоєчасне або неправильне проведення медогляду комісії не мають змоги виконати призив так, як цього потребує закон.
 
Так, наприклад, в місті Нововолинську на огляд не з’явилося 114 призовників, у Луцьку – 112, Ковелі – 20. Як зазначив пан Кравчук, у багатьох випадках оформлення документів про відстрочку проходження військової служби відбувається раніше за подачу документів призовниками. «Представники районів вважають, що області потрібні лише певні норми, і привозять контингент молодих новобранців, серед якого інколи присутні фізично хворі люди. А для держави головне – не статистика, а здорова молодь, які служитиме на її благо», – наголосив пан Кравчук.
 
Також великий вплив, на переконання чиновника, має правильність виховання, оскільки саме на етапі школи вчителі забезпечують духовне зростання майбутніх солдатів. Не менш важливим є діагностування ще на ранніх етапах проблем зі здоров’ям. 
 
Як розповів волинський обласний військовий комісар Віталій Чурай, під час осіннього призиву оглянуть близько 8,5 тисячі призовників, із яких 785 відбудуть на місця проходження служби. Кількість призовників збільшилася через зменшення новобранців із районів, що постраждали від повені, та недостатньої чисельності контрактників. Призов триватиме з 6 жовтня по 25 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 17:53
Загалом весняна призивна компанія була виконана на 100%. На Волині із 671запланованих призовників набрали 525 новобранців. Математиків в армію не беруть принципово?
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 18:02
От стан призивної компанії і є стан нашої країни........В мене питання а Кравчука сини в армії служили....? ТО чо ми повинні служить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus