USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Відлупцюй волинського журналіста»: захищаємося від ножа та збільшуємо кількість тренувань

9 Квітня 2017 13:29
Чого можна досягти за два місяці активних тренувань, вивчаючи змішані бойові мистецтва ММА, на власному досвіді демонструє луцьке подружжя. Спортивний експеримент уже показав чималі успіхи в здобутті хорошої фізичної форми Анни та Вадима Панафідіних – вони схудли на 4 і 6 кілограмів. На черговому тижні підготовки Анна вчилася захищатися від нападника з ножем, а Вадимнапрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково.

П'ятий тиждень вивів спортсменів-початківців на пік тренувальної підготовки.
Зваживши на те, що екзамени вони будуть здавати вже зовсім скоро, а результати ще не такі, якими їх хоче бачити головний тренер Олександр Кулаков, навантаження зростають до максимуму. Відповідно, окрім індивідуальних тренувань щовівторка та четверга, Вадим ходить на групові у понеділок, середу, п'ятницю та суботу. Також за рекомендаціями тренера, Вадим збільшив кількість ранкових пробіжок. Анна теж не пасе задніх, і додатково працює над фізичною формою в тренажерному залі у понеділок, середу та п'ятницю.
Щодо уроків самозахисту, то Аня розповідає, що окрім реальних нападів, супротивник може використовувати й психологічні прийоми.

«Коли нападник не одразу завдає удар, а спочатку, так би мовити, грається ножем – це надзвичайно дизкоординує. В таких випадках втрачаєш зосередженість і дивишся не на руки (у пошуках зброї), а на обличчя. Я просила тренера не відволікати мене, але ж нападника про це не попросиш... Тому доводиться вчитися не зважати на відволікаючі маневри ворога. Щодо техніки, то, окрім чіткого виконання прийому, я ще повинна і ніж вміло забрати, а це зовсім не легко. І в таких випадках, зосереджуючись на прийомі, зовсім про нього забуваю. Хоча від кількості повторів руки вже автоматично починають виконувати необхідне», - розповідає Аня.

Девіз спортсменів-початківців цього тижня: уважність, швидкість та сила.

Щодо Вадима, то впродовж тижня він старанно відпрацьовував техніку переведення в партер та основні форми сабмішин із використанням задушливих і больових прийомів. Важливим моментом є вміння ефективно перейти від ударної техніки до кидкової, аби не наразити себе на зустрічну атаку чи не віддати позицій противнику для проведення задушливого прийому. Тому потрібно діяти блискавично, прикриватися й миттєво від входу та захоплення здійснювати кидок. А потім використовувати арсенал больових прийомів із залученням рук, ліктів, а також використовувати задушливий прийом.
Головний тренер пари Олександр Кулаков розповідає, що тренування перейшли в активну фазу.

«Ми додали щоденні групові заняття, поряд із індивідуальними. Основну увагу цього тижня приділяли больовим та задушливим прийомам. Це ніби пазли, які складаються в єдину комбінацію в ММА. Бо є удари руками, переведення в партер та завершення поєдинку больовим чи задушливим прийомом. Я вважаю, з цим завданням Вадим впорався, ми відкинули все зайве й працюємо над основними кидками та прийомами, які необхідні в даному положенні. Прийомів використовуємо не дуже великий спектр, аби відпрацювати ефективність основних», - каже Олександр.

Черговий тиждень для Ані стане продовженням закріплення навиків захисту від ножа та додасться робота в захисті від нападника з палкою. На Вадима чекає освоєння контратаки руками із застосуванням різних комбінацій. Для закріплення знань спортсмени проведуть два навчальні спаринги.

Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаком сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій із Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту – 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кіра Показати IP 9 Квітня 2017 15:32
Аааааа, клас!!! Я теж так хочу!!! Але й молодці)))
Лучанка Показати IP 10 Квітня 2017 09:11
Слідкую за вашими досягненнями. Клас. Молодці!!!!
Наталя з ГПЗ Показати IP 12 Квітня 2017 16:29
Такий зал гарний, шкода, що в мій час таких не було((( Тепер все є для молоді та дітей, тільки бери й займайся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus