USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі. ОНОВЛЕНО

14 Листопада 2015 09:00
Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракти у Парижі, які сталися 13 листопада.

Про це пише DW.com з посиланням на телеканал SkyTG24.

"Це - вендетта за Сирію. Це - 11 вересня Франції", - цитує заяву "ІД" італійський телеканал.

Водночас організація SITE, яка веде моніторинг активності ісламістів в інтернеті, не знайшла однозначного підтвердження того, що теракти були скоєні саме ІДІЛ.

Екстремістські акаунти в соцмережах переповнені схвальними відгуками про теракти в Парижі 13 листопада. Йдуть спекуляції на тему, яке ж все-таки угруповання за ними стоїть. При цьому багато користувачів припускають, що це "Ісламська держава". Наприклад, один з них, бойовик пов'язаного з Аль-Каїдою угруповання Фронт ан-Нусра, висловив сумнів у тому, що за терактами стоїть Аль Каїда, оскільки вона, на його думку фокусується на політичних і військових цілях, а не цивільних.

Розвідка США, враховуючи складність організації і виконання терактів, схильна думати, що за ними стоїть не "Ісламська держава", а "Аль-Каїда". Про це з посиланням на високопоставленого джерела національного центру по боротьбі з тероризмом повідомляє телеканал NBC.

"Ще занадто рано говорити, чи це "Аль-Каїда", ІД, або ще щось, але напевно це було якесь сунітське угруповання", - сказало воно. Рівень складності атаки в Парижі не схожий на роботу ІД, рівень координації скоріше вказує на Аль-Каїду, вважає воно.

Як повідомлялося, у столиці Франції в результаті серії вибухів і стрілянини загинули десятки осіб.

LeFigaro повідомляє, що сумарна кільксть жертв терактів сягнула 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агенції, близько сотні людей знайдені загиблими в концертній залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи Eagles of Death Metal.

Як повідомив прокурор французької столиці Франсуа Моленс, теракти у Парижі відбулися одночасно у шести точках.

Згідно з даними очевидців, нападники під час стрілянини вихваляли Аллаха і кричали: "Це за Сирію".

На ранок суботи, 14 листопада, поліція Франції повідомила про знищення всіх терористів, - повідомляє ТСН.

Згідно з даними поліцейських, усього загинули вісім терористів. Семеро з них – від самогубних вибухів. По всьому світу влаштовують жалобні заходи у пам'ять про загиблих: до посольств несуть квіти, будівлі у різних містах підсвітлюють у кольори французького прапора, перші особи держав висловлюють співчуття. Попри те, що у Франції оголосили закриття кордонів, авіа- та залізничне сполучення не припиняється.

Міністрество закордонних справ України відкрило додаткову "гарячу лінію" у зв'язку з серією терактів, що сталися в Парижі 13 листопада. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"До уваги громадян України! У зв'язку з терактами у Парижі в МЗС України відкрито додаткову гарячу лінію: +38 044 238 17 77", - йдеться у повідомленні.

Моторошні фото з місця масштабного теракту в концертному залі театру Bataclan:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
аяяй Показати IP 14 Листопада 2015 10:42
Возможно нужно искать след российских спецслужб?
Анонім до аяяй Показати IP 14 Листопада 2015 11:45
Что ты куришь? Признайся. Весьма забойное.
TRINGUAL до аяяй Показати IP 14 Листопада 2015 13:57
сей вариант точно нельзя исключать
Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 11:11
Президент Сирии Башар Асад прокомментировал теракт в Париже и выразил соболезнования французским депутатам в связи с трагедией. — Во Франции вчера произошло то, что творится в Сирии уже пять лет,- цитирует радиостанция Europe1 слова сирийского лидера.
аяяй до Анонім Показати IP 14 Листопада 2015 12:07
что нужно ждать массовых мигрантов из Франции,,,,,,,
Кадаффи до аяяй Показати IP 14 Листопада 2015 12:58
Пренебрежение стабильностью Ливии повлечёт за собой обрушение мира в мире, через нестабильность в Средиземном море. В случае, если наша власть в Ливии должна будет прекратиться, миллионы африканцев хлынут нелегально в Италию, во Францию... Европа станет чёрной в самое небольшое время... Мы предотвращаем эмиграцию, сдерживая и продвижение «Аль-Каиды». Таким образом, если стабильность в Ливии будет нарушена, это немедленно будет иметь плохие последствия для Европы и для Средиземноморья. Все будут в опасности!
UA до Кадаффи Показати IP 14 Листопада 2015 16:06
la france paie pour le régime sans visas avec les islamistes
ГАНЬБА вор.владі!!! Показати IP 14 Листопада 2015 11:20
коментар було видалено
Сирія Показати IP 14 Листопада 2015 13:23
карма
сонаР Показати IP 14 Листопада 2015 13:53
Безвізовий режим з "маврами" дає очікувані хоча значно запізнілі "плоди" зокрема жабоїди заграючи з "маврами" й йдучи в фарватері так званої "мультикультурності" самі себе цим покарали
ВОР-прем.Яценюку-хYю Показати IP 15 Листопада 2015 11:39
коментар було видалено
ВОР-прем.Яценюку-хYю Показати IP 15 Листопада 2015 11:41
коментар було видалено
ВОР-прем.Яценюку-хYю Показати IP 15 Листопада 2015 12:00
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus