USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС та Україна спільно запобігатимуть відмиванню коштів

27 Серпня 2009 12:33
Начальник Регіонального відділу Держфінмоніторингу у Волинській області Костянтин Рупчев розповів, що наразі йде створення концепції проекту налагодження системної транскордонної співпраці між силовими і державоохоронними структурами на кордоні між Україною та Європейським Союзом. Про це 27 серпня йшлося під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань вивчення тіньових схем діяльності підприємств, протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом у Волинській області, –  інформує репортер «Волинських Новин».
 
Ініціатором створення концепції такого проекту стали львів’яни. Майбутній документ стосується кількох правоохоронних та силових структур, наприклад, прокуратури, податкової адміністрації, СБУ та МВС. До вересня представники цих органів мають дати свою оцінку тезі налагодження системної транскордонної співпраці між силовими і державоохоронними структурами на кордоні між Україною та Європейським Союзом, а також запропонувати свої ідеї.
 
Пан Рупчев пояснив, що Європейський Союз виділяє значні кошти задля знищення тіньових схем діяльності підприємств та на протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а тому необхідна певна програма, яка б унормовувала використання цих фінансових ресурсів. Гроші від ЄС допоможуть провести в Україні ряд освітніх заходів, сприяти виїздам наших правоохоронців до Польщі чи Румунії на семінари.
 
Наразі, за словами начальника Регіонального відділу Держфінмоніторингу у Волинській області, накопичується інформація «з низів» силових і правоохоронних структур прикордонних регіонів, пізніше інформація узагальнюватиметься у столиці. Діятиме співпраця ЄС та України у цій сфері протягом 2010-2013 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus