USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європейські експерти стурбовані расизмом і нетерпимістю в Україні

8 Травня 2009 19:07
Експерти Європейської комісії проти расизму і нетерпимості (ЄКРН) висловлюють стурбованість у зв’язку із неналежним рівнем боротьби з расизмом та нетерпимістю в Україні. Про це йшлося під час засідання круглого столу із обговорення питань боротьби з расизмом та нетерпимістю в Україні, – 8 травня повідомляють «Волинські Новини».
Під час заходу експерти ЄКРН представили свою третю моніторингову доповідь щодо України, де аналізується ситуація зі станом протидії расизму та нетерпимості в країні.
Як зазначив доповідач ЄКРН Балдур Крістйанссон, Рада Європи висловлює свою стурбованість стосовно того, що в Україні впродовж останніх років не було посилено кримінальне законодавство щодо злочинів, які скоєно на расовому ґрунті, і що українська влада досі не прийняла комплексний пакет цивільного та адміністративного антидискримінаційного законодавства.
Зокрема, у звіті ЄКРН зазначається, що дану раніше українській владі рекомендацію змінити статтю 161 Кримінального кодексу не виконано.
«Це необхідно, щоб полегшити судове переслідування будь-кого, хто підбурює до расизму і нетерпимості. Захист гідності людини, який є метою цієї статті, повинен поширюватися і включати в себе злочини, які скоєно на ґрунті ненависті до раси та етнічних походжень потерпілих», – пояснив пан Крістйанссон.
У зв’язку з цим європейський експерт також навів висновки доповідей та звітів з цієї проблематики інших міжнародних організацій, де також підтверджується, що ситуація з расизмом і нетерпимістю в Україні продовжує погіршуватися.
Як зазначив експерт, ЄКРН рекомендує українській владі вжити заходів для підвищення рівня довіри жертв расизму та нетерпимості, зокрема до правоохоронних органів.
На думку європейських правозахисників, це дасть можливість підвищити ефективність боротьби з расизмом, нетерпимістю та всіма видами дискримінації, а також сприятиме правоохоронним органам реєструвати такі злочини, не приховувати, – пише Корреспондент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus