USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європейський мандрівний театр виступатиме на головному майдані Луцька

30 Липня 2008 13:59
До Луцька вперше в Луцьку приїхала та виступатиме театральна трупа з двох акторів. Про це 30 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Акторами є представники Чехії Лена Махонинова та Швейцарії Альберто Фолетті. Театр мандрує по Європі впродовж вісімнадцяти років. За словами пані Махонинової, саме в 1990 році вона усвідомила, що звичайний театр не може дати нічого нового і для виявлення власного сприйняття творчості потрібно показувати виставу не награно, а від душі. В Україні сценічна пара вперше. До приїзду до Луцька вони виступали лише в Дубні.
Назва колективу – CIRCUS GIROLDON, однак до цирку колектив має відношення лише часткове. Більшою мірою це – мандрівний театр. Саме ж слово «GIROLDON» з італійської перекладається як «мандрівник». Актори взагалі вважають себе в певною мірою монахами.  У надбанні колективу налічується п’ять власних спектаклів. Декорації для театру допомагають робити їхні колеги з Праги.
У Луцьку театр виступатиме впродовж 30 липня – 3 червня біля Народного дому «Просвіта». Глядачі зможуть ознайомитися зі спектаклем «У страху ноги не короткі», який щодня триватиме одну годину (із 18.00 до 19.00). За словами пана Фолетті, цей спектакль однаковий для сприйняття дорослих і дітей, так як кожен зможе побачити щось знайоме для себе і отримати нові враження.
«Є люди, котрі звикли до напівфабрикатів, і коли їм пропонують «живу» їжу, вони не розуміють навіщо це їм, якщо у них уже є звичка. Однак, скуштувавши справжньої їжі, вони задумаються, що їм їсти наступного разу. Щось подібне ми хочемо донести до глядача, давши змогу зрозуміти всю правду простої гри від душі і викладання на всі сто заради публіки і творчості. Бо людина багата тоді, коли вона нестандартна», - сказала пані Махонинова.
Театр виступатиме чеською мовою з окремими російськомовними вставками.
Довідково:
За час існування колектив об’їздив майже всю Європу. Символ театру – малюнок сина Лени та Альберто Івана, який зобразив на ньому французького коміка Жака Таті з фільму «Славний день». Там він зображується поштарем, який водночас є вічним мандрівником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus