USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця розповів, кого може взяти на роботу

15 Жовтня 2015 17:10
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки отримали унікальну нагоду послухати лекцію та поспілкуватися із відомим політиком, бізнесменом та засновником Фонду «Новий Луцьк» Ігорем Палицею. Почути думки успішного лучанина та особисто поставити запитання – неабияка мотивація для молодих людей, які лише стають на стежину дорослого життя. Тому студенти під час лекції були активними, - пишуть «Хроніки Любарта».

Зустріч відбулася 13 жовтня в приміщенні актового залу історичного факультету. Місце вибрали не випадково, адже Ігор Палиця також є головою Наглядової ради вишу. Лекція мала тему «Співпраця наукових інституцій та бізнесу на місцевому рівні», втім, по її завершенні студенти могли ставити різноманітні запитання.

Гість уважно вислухав усі студентські пропозиції та давав відповіді на запитання присутніх.

Передусім Ігор Петрович повідомив, що він і надалі буде залишатися головою Наглядової ради й робитиме усе можливе для розвитку вишу.

«Переконаний, що цей університет та студенти, які у ньому навчаються, стануть найкращими в Україні», – сказав Ігор Палиця.

Втім, для того, аби цього досягти, потрібна спільна робота як меценатів, так і студентів та викладачів ВНЗ. Адже передовсім виш має готувати кваліфікованих спеціалістів, які зможуть знайти роботу.

«У нас студенти вчаться, аби отримати дипломи, а потім не знають, куди із ними подітися та працевлаштуватися», – наголосив Палиця.

Ігор Петрович навіть поділився зі слухачами, які якості у студентах він цінує, аби випускники могли разом із ним працювати.

«Знаєте, мені абсолютно не важливо, що людина має диплом із відзнакою. Це ще нічого не означає. Для мене показником є те, що вона хоче цю роботу, бо у неї очі горять. А те, що вона чогось не знає чи не вміє, не є проблемою. Бо завжди знайдуться люди, які готові допомогти та навчити», – зазначив бізнесмен.

Цікавою виявилася і власна історія Ігоря Палиці, який уже зі студентських років почав працювати, оскільки мусив утримувати власну молоду сім’ю.

«Старався добре вчитися, ще й паралельно працювати. Важко було. Але так не має бути. Студенти мають приділяти якомога більше уваги навчанню. Тому я не є хорошим прикладом. Не думайте, що відсидите тут п’ять років, а потім влаштуєтеся на роботу і все буде гаразд. Так не буде. Аби мати успіх, треба багато читати, працювати над собою. Будьте активні, приносьте свіжі ідеї. А наш Фонд «Новий Луцьк» завжди підтримає вас», – наголосив Палиця.

Приваблювала студентів і робота Фонду «Новий Луцьк». А саме те, які ідеї мають вони подавати, аби зацікавити Фонд. Адже, як відомо, Фонд підтримує обдаровану молодь, діє стипендіальна програма для вихованців вишів та школярів. У її межах найстаранніші студенти не лише отримують грошові винагороди, а й підтримку їхніх ініціатив.

Наприклад, Фонд допоміг реалізувати перетворення сірих стін лікарняної палати на полотно для казкової історії про Вінні Пуха та його друзів. Задум та реалізація належали саме студентам – Ользі Філюк, Давиду Артемуку та Вікторії Король із Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури. Втім, актуальними є не лише соціальні проекти.

«Ідеї мають бути самоокупними. Просто пропозиції, на які витрачено гроші, а нема результату, фінансуватися не будуть. Треба отримувати від цього гроші – не для нас, ці кошти залишаться у вас. Будь-яка робота має приносити гроші й результат. Ви прекрасно знаєте, що сьогодні на Заході найновіші технології з’являються саме в університетах, і найкращі досліди виконують на базі університетів. Тому давайте пропозиції – і будемо втілювати їх разом», – наголосив Ігор Палиця.

Студенти цікавилися також, яким чином у програмі Фонду «Луцьк-2020» відображено співпрацю Фонду і міста, що може зробити університет, аби Луцьк став кращим.

«Для того щоб місто виходило на вищий рівень, ми маємо співпрацювати з фахівцями, з університетом. Я сподіваюся, що децентралізація цього разу таки відбудеться. Сподіваюся, що область і місто отримають нарешті ті податки, які вони платять, за рахунок чого і буде розвиватися Луцьк. Усе, що може мати сьогодні місто без підтримки Києва, без зміни у законодавстві, – це інфраструктурні проекти, які допоможуть нам чітко зрозуміти, скільки має бути медичних закладів, де вони мають знаходитися, скільки має бути басейнів тощо. Тобто все, що належить до інфраструктури,без змін до законодавства, без інвестицій», – зазначив голова Наглядової ради.

Ігор Палиця наголосив, що знання студентів мають вилитися в законопроекти, які зрештою ініціюватимуть міська чи обласна ради в межах своїх можливостей після децентралізації.

«Тут не треба нічого думати, тут треба вивчати законодавства, як це робиться у світі, створити щось своє, краще для України, і боротися, щоб вони його прийняли. І це маєте робити ви, молодь, яка хоче змінити цю країну», – наголосив у кінці виступу Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
осбб Показати IP 15 Жовтня 2015 17:21
всі студенти одягнуті, мабуть холодно.
Земляк Показати IP 15 Жовтня 2015 17:33
Человек реально широко мыслит, не то что эти зажраные, старперы-тюлени.
сну Показати IP 15 Жовтня 2015 20:17
а хабари як брали так и беруть
Хіха Показати IP 15 Жовтня 2015 21:17
"створити щось своє, і боротися, щоб вони його прийняли." - Хто такі ВОНи і як з ними боротись? це П. у Раді? Довгоносики?
Я Показати IP 15 Жовтня 2015 21:45
І з ким тут було говорити, про які перспективи в роботі для цих невихованих, тупих з вищою освітою. Сумно дивитись на фотографії із зустрічі. Нащо їх вговарювати. Їх задовольняють батьківські гроші, куплені знання. Вони інертні з народження.
ukr до Я Показати IP 16 Жовтня 2015 11:36
Золоті слова...
Анатоліч до Я Показати IP 16 Жовтня 2015 19:29
Більшість людей в країні "задовільняє" застрягнути на малооплачуваній роботі, молитись на стаж, а маючи перспективи спригнути на щось краще, залишаються там ще років так на 20. Ось це я називаю інертність. А молодь на те і молодь щоб позбавлятись вати в голові і йти до омріяної мети. Навіть за батьківські гроші, проте отримає до чого прагне. Як наслідок - відповідальність що вклали, маю гризти землю щоб віддати. Не все так однозначно. І краще довго запрягати і швидко їхати ніж знайти щось примарне і впродовж життя жити ілюзіями що це ппц як класно. Не судіть всіх під 1 гребінку
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 22:31
Грошей кидає немєрєно, а от віри до нього немає.....
meri до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 10:03
а ви повірте і не розчаруєтесь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus