USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юна лучанка подарувала маленьку казку для хворих діток

18 Липня 2015 19:08
Монотонні сірі стіни лікарняної палати перетворились на полотно для казкової історії про Вінні Пуха та його друзів.

Учасниця стипендійної програми Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом з двома одногрупниками – студентами Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, – прикрасила одну з палат відділення гнійної хірургії Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання. На підмогу Ольга Філюк покликала Давида Артемука та Вікторію Король.

«В майстернях училища студенти розробили декілька варіантів оздоблення, після чого спільними зусиллями вибрали найкращий варіант, і його втілили на об’єкті. Самотужки вибирали і матеріали, самі наносили малюнки», – розповідає про досвід своїх студентів їх викладач Тетяна Мільчевич.


Ольга Філюк зазначає, що раніше вона подала заявку на участь у стипендійній програмі Фонду, написала есе про те, як би вона хотіла змінити своє місто, відтак, пройшла відбір і почала отримувати стипендію. У реалізації конкретно цього ж проекту, з розмальовування палат, Фонд допоміг їй і фінансово.

Студентка каже, що вирішила ставити конкретні і реальні цілі – те, що вона змогла би виконати сама, зважаючи на свій юний вік:

«Однією з ідей був саме розпис палат. В Фонді під час конкурсу цю ідею підтримали. А коли розпочалась практика, я пригадала про це. Ми порадились з нашим викладачем, після чого звернулись у Фонд, де нам виділили кошти на всі необхідні матеріали».


Юна художниця каже, що вибір саме такого об’єкту не був випадковим. Мовляв, яскраві барви та маленька казка навколо неодмінно допоможуть діткам відволіктися від хвороби, а значить – швидше одужати.

Допомагав у реалізації проекту і одногрупник Ольги, Давид Артемук. Хлопець каже, що, вибираючи композицію, основний акцент робили на тому, що жити у цій палаті доведеться хворим діткам, а тому вирішили розпочали з вибору сюжету:

«Це робиться для дітей. Їм потрібен сюжет, щоб дітки мали на чому зупинити погляд – щоб був зоровий контакт. Як бачите, вирішили втілити героїв фільму «Вінні Пух», який знайомий дітям вже десятиліттями. Важливо, щоб малеча впізнавала всі предмети і раділа тому, що вона щось знає. Тому тут у нас є і пташечки, і жабки, і інші тваринки. І сам колір зробили яскравим, але не різким. Щоб дітки могли довгий час перебувати в приміщенні».


Зважаючи на те, що полотном для малювання стали лікарняні стіни, особливим був і підбір матеріалів. Зокрема, використовували спеціальні фарби та лак. Це не лише екологічно безпечно, але й додасть композиції довговічності.
Не дивлячись на те, що роботи з оздоблення палати закінчились лише нещодавно, новий дизайн встигли «зацінити» перші відвідувачі. Дітлахи з відділення гнійної хірургії дещо зніяковіли від такого незвичного оформлення стін приміщення. Водночас, вони з радістю почали показувати своїм мамам знайомих з мультфільмів героїв, які відтепер оселились у лікарняній палаті.
Завідувач відділенням гнійної хірургії Валентин Мартинюк стверджує, що рішення студентів розмалювати стіни у закладі стало для нього несподіванкою. Медик висловив сподівання, що це піде на користь дітям, які перебувають на лікуванні у відділенні:

«Повірте, це вперше у нас таке. Нам було приємно, що цікавляться проблемами наших хворих дітей. Оздоблена палата, сподіваюся, буде сприяти одужанню оперованих дітлахів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВМ Показати IP 18 Липня 2015 20:03
Велике спасибі студентам та їхнім батькам, що виховали таких чуйних до чужої біди дітей. Добре, якщо їх почин підхоплять і інші студенти, інші молоді люди.
Ірина Показати IP 18 Липня 2015 20:54
Оля молодець!
Аліна Показати IP 18 Липня 2015 22:39
Ніжні кольори. Малюнки гарні. Молодці!
МВ Показати IP 19 Липня 2015 10:56
ХОЧУ ОЛЮ.. НЯМ-НЯМ.
Богдана Показати IP 21 Липня 2015 12:16
Палата дуже гарна,а така ініціатива у дітей дуже похвальна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus