USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ігор Палиця: «Я дуже сподівався на цей уряд. Але їм пороблено»

15 Квітня 2020 17:44
Народний депутат від Луцька, член парламентської групи «За майбутнє», засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця розчарований у діях, а точніше бездіяльності, нинішнього уряду й вважає його вкрай непрофесійним.

Про це він заявив під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 14 квітня.

«Я дуже сподівався на цей уряд. Але сьогодні я дивлюся – їм пороблено», – висловився нардеп.

Ігор Палиця вважає, що нинішній склад Кабміну не має цілісного бачення розвитку України, тому від нього марно очікувати раціональних кроків.

«Цей уряд точно не піде у відставку, тому що його совість замучить. Такого не буде. Там немає совісті, – зазначив політик. – Точно йому треба йти у відставку вже, тому що там немає професійності. Хто буде наступний, я навіть собі уявити не можу. І хто сьогодні буде мати справу з тими людьми, які взагалі не мають бачення розвитку України, а чітко заточені на те, що зовнішні партнери важливіші за народ України?».
Разом з тим, Ігор Палиця наголошує, що нині вкрай важливо завершити економічну децентралізацію.

«Ми повинні дати права регіонам вирішувати питання місцевих податків. Ми повинні дати право областям вирішувати, хто буде керувати. Не з Києва будуть присилати когось, хто буде вирішувати, як буде розвиватися область. Будь ласка, хай будуть префекти, які будуть наглядати за дотриманням конституційних норм. Але на місцях самі повинні приймати рішення», – зауважив він та додав, що в цьому контексті слід неодмінно послуговуватися кращим світовим досвідом.

«А в нас же звикли все висмоктати, забрати наверх, наверху вкрасти. І за залишковим принципом залишити в регіонах. І ви виживайте, як зможете», – продовжує він.

Читати ще: «Закон про банки – це індульгенція тим, хто пограбував Україну на 500 мільярдів», – Ігор Палиця

Попри такий скепсис у ставленні до уряду, Ігор Палиця стверджує, що Президента Володимира Зеленського він вважає порядною людиною, яка не буде торгувати інтересами України заради власного збагачення, як цим займалися його попередники. Проте впевнений, що оточення глави держави не завжди дає йому правильні поради та підказки.

«Він дійсно чесна людина. Він хоче зробити правильно. Він, я переконаний, не задіяний у корупційних схемах. І ніяких грошей йому ніхто не платить. І він не намагається цього зробити, – каже нардеп. – Але в мене до нього є одна претензія – чому він йде на поводу у тих, хто Україну жене в прірву, кому плювати на Україну, кому не жити в Україні?».

«100% керувати державною сьогодні має Президент. Йому ніхто не потрібен для прийняття рішень. До чиїх порад він сьогодні дослухається, я не знаю. Але ніхто не винен, крім нього, що якісь рішення приймаються неправильно. Маючи монобільшість у парламенті, він сьогодні має 100% можливостей керувати країною так, як вважає за потрібне. Президент у змозі сам приймати всі необхідні рішення. І якщо він не захоче, ніхто його не змусить», – резюмував політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 15 Квітня 2020 18:15
Петрович правий!
К.лучанин до лучанин Показати IP 15 Квітня 2020 22:52
Та толку з того що правий !!! Ви хоч тисячу раз це скажіть. За Заленського голосували, то бачили очі що купували- тепер їжте хоч повилазьте.Я теж голосував за нього з надією- тепер глибоко розчарований !!! Я бачу що ЗЕ якийсь дуже довірливий до своєї команди соросят і наївний. Бути чесним ,це одна справа , а бути професіоналом - це інше. Але ЗЕ не фільтрує підбір кадрів і не жорсткий до своїх придворних . Я десь погоджуюсь із Порошенком ,що в нас можуть відбутись роковини по команді ЗЕ . Зе заносить на брехню і це вже стає дуже помітним, особливо у прийнятті поправок до БЮДЖЕТУ 2020 , по соцзахисту , по забезпеченню лікарень і аптек ліками, по призначенню нікому не відомого Генпрокурора . Цей нинішний Уряд скоро піде і це є дуже очевидним .
Пильний Показати IP 15 Квітня 2020 19:04
то нащо за уряди Зеленського голосує?
б до Пильний Показати IP 17 Квітня 2020 15:18
бо уряд пороха ще гірший
патріот Показати IP 15 Квітня 2020 21:34
Невже ніхто не бачить що творить Ахмєт в Україні, як за гроші купує депутатів, ставить своїх міністрів, грабує Україну і всі мовчать... Жах - просто жах!!!
суперпатріот Показати IP 16 Квітня 2020 12:43
Який в більшості електорат, така Верховна Рада. Яка Верховна Рада, такий і уряд, такий і Президент. Звичайна причинно-наслідкова послідовність.
Бухаю до суперпатріот Показати IP 17 Квітня 2020 16:50
А какя разница?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus