USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ігор Палиця: жодних автономій і народних республік, Одеса – це Україна

18 Березня 2015 21:00
Голову Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Палицю викликали в якості свідка до Генеральної прокуратури України в зв’язку з поновленням слідчих дій по його зверненню сьогодні, 18 березня. Про це повідомляє «Политика Деньги».

Нагадаємо, 26 серпня 2014 року голова Одеської обласної державної адміністрації повідомив Генеральному прокурору України про вчинення народним депутатом України Сергієм Ківаловим кримінального правопорушення, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»).

Ще під час Революції Гідності та до розстрілів мирних протестувальників на київському Євромайдані, ще до окупації Криму й початку активної фази антитерористичної операції на сході України, у тижневику «2000» (№ 6 від 7-13 лютого 2014 року) була опублікована стаття вказаного парламентаря під заголовком: «Настав час готувати Конституцію для Одещини».

Стаття була оприлюднена на офіційному Інтернет-сайті тижневика, а також широко розтиражована загальнонаціональними та місцевими ЗМІ та Інтернет-медіаресурсами.

У цій статті Сергій Ківалов, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, президент Національного університету «Одеська юридична академія», голова комітету з питань верховенства права та правосуддя (на час публікації) після досить вільного трактування історичних фактів закликає громадян вчиняти дії з метою зміни меж території або державного кордону України.

Наприклад, Сергій Ківалов заявляє: «В ідеалі - це конституційна автономія з центром в Одесі і повноваженнями не меншими, ніж у Автономної Республіки Крим, а в ключових питаннях - більш широкими... Потрібен свій парламент, свій уряд, свій лідер, відповідальний в першу чергу перед жителями Одещини. Потрібно право вето щодо міжнародних договорів України, дохідних статей держбюджету, видів і ставок загальнодержавних податків і зборів (в частині території та населення Одещини). Право на самостійні міжнародні відносини з всіх торговельних і економічних питань. Право самим визначати підприємницьку, екологічну, транспортну, трудову, мовну, освітню політику, політику осілості на Одещині. Право цензури відносно шкідливої і підривної ідеології та діяльності. Право мати власну поліцію і загони самозахисту, для чого потрібна обов’язкова термінова військова підготовка для місцевих жителів-чоловіків».

Голова Одеської ОДА Ігор Палиця просив Генпрокуратуру України перевірити дії Сергія Ківалова на предмет наявності в них ознак публічних закликів до зміни конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Всі фактичні докази також буди долучені до звернення в Генеральну прокуратуру. На жаль, з серпня минулого року у відповідь приходили лише відписки.

І лише зараз, коли Генеральну прокуратуру очолив Віктор Шокін, поновилось слідство, яке було припинене колишнім Генеральним прокурором Віталієм Яремою.

Поновлення справи дає надію на адекватну правову оцінку діям нардепа Ківалова, який планував таку ж саму реальність в Одесі, яка прийшла в Донецьк і Луганськ, опублікувавши за два тижні до втечі Януковича детальний план-інструкцію ії захоплення влади в Одесі та створення своєрідної автономії з орієнтацією на окупацію міста Російською Федерацією.

Голова Одеської ОДА Ігор Палиця заявляє, що не допустить жодних формувань і автономій на Одещині, які суперечать Конституції України та діючому законодавству. Будь-які спроби дестабілізувати ситуацію чи вишукати політичні зиски ціною перекроювання української території чи експериментування над жителями Одещини будуть жорстко припинені в рамках закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Едік Показати IP 18 Березня 2015 21:17
Чоткий мужик. Тримає Одещину в порядочку. Якби не Палиця, то там вже давно було б ОНР
Нема базара Показати IP 18 Березня 2015 21:36
Довів патріотизм словом, ділом і купою власних витрачених грошей.
даладно до Нема базара Показати IP 19 Березня 2015 09:18
купою власних грошей ? більшої дурні уявити важко
123 Показати IP 18 Березня 2015 21:38
Палицю в президенти України негайно!
В-52 Показати IP 18 Березня 2015 23:08
Приємно за лучанина. На своєму посту чоловік.
мішка Показати IP 18 Березня 2015 23:29
це так безглуздо, коли апають свої ж лесливі коменти, а неугодні тихенько підтирають)
робочі і пенсіонери Показати IP 18 Березня 2015 23:34
так то так але коли оця нова воровська шоколадна (куляв**бна)владна банда проведе індексацію зарплат і пенсій та поверне вкрадені заощядження вкладникам ощ.банку урср??? заміть повернення і індексації нас бандитська воровська влада грабує непомірними завищено неоправданним комунальними тарифами-платежами і цінами на продукти!!! що , опять папірєднікі віновати? при парашуку-яйцюку наро став жити втричі гірше чим при унітазнома вору янковощю! Ганьба цій воровській провладній банді!!!
дідо до робочі і пенсіонери Показати IP 19 Березня 2015 00:03
точнісинько такіж самі ворюги привладі як і їхні попєрєдніки
лучанин до робочі і пенсіонери Показати IP 19 Березня 2015 09:16
а не нагадаэш хто твого п...ю поставив головою ода одеси чи ти думаэ твій п...я не в схемі.
Яна Показати IP 19 Березня 2015 03:40
А чому Палиця не напише як відбувається розслідування спалення людей в Одесі?Я як прочитала попередні висновки слідчих аж бридко стало.Оказується люди самі себе спалили за данними слідчих.Весь світ бачив на відео як стріляли в людей,як їх викідали з вікон і оказується це все вони самі зробили?І ви ще вірите таким як Палиця?
Вася до Яна Показати IP 19 Березня 2015 07:55
Ти тупа і недалека. Палиця голова ОДА, а не слідчий.
чілі до Вася Показати IP 19 Березня 2015 08:12
Він голова області!!! А прокуратура заминає діло, бо там винні Парубій з Пашинським!!! Голова ОДА за ВСЕ в області відповідає!!!
Отто Штірліц до Яна Показати IP 19 Березня 2015 09:43
Звичайно самі себе спалили! Облились бензином з додатками фосфору й запалиле себе, от тупа "вата" правда? Де розслідування по розстрілах на Майдані?? Спиляли дерева на Інститутській, щоб неможливо було встановити звідки стріляли??? Спишемо все на фсб/путіна/ще когось??
Ігнатій Лойола до Отто Штірліц Показати IP 19 Березня 2015 11:03
Ще на "московських попів" можна! Вони теж "в усьому винні"!
луч Показати IP 19 Березня 2015 09:14
читаю і мимоволі згадую листування якогось дупутата з вр до палиці , які ціни на взяткі в одеській митниці. про що ви пишете не можна жити чесно в країні злодіїв і не бути злодійом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus