USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Іларія чекає різдвяного дива: 5-річна волинянка бореться з раком

1 Січня 2020 18:31
Волинянка Світлана завжди мріяла про доньку, маючи двох синочків. І як тільки дізналася про третю вагітність, була впевнена: неодмінно народиться донечка Іларія, що у перекладі з грецької означає весела, радісна.

Так і сталося. Іларія Олексіївна Данілова народилася у квітні 2014 року. І справді дівчинка дивувала рідних своєю життєдайністю, веселковістю та блиском в очах, пише Волинь 24.

Проте з весни 2019 року Іларія все частіше стала хворіти простудними захворюваннями. А якось вона потрапила у лікарню з високою температурою. Лікарі прооперували, поставивши діагноз «Апендицит».

Водночас видалили і лімфовузол нестандартних розмірів та кольору.

Відправивши аналізи до Києва, отримали невтішний діагноз, бо в організмі дитини знайшли ракові клітини. Коли ж провели обстеження у Луцьку, виявили злоякісні клітини у ще декількох місцях.

Перший блок хіміотерапії дівчинці приписали тут же, на місці. Із перших днів Іларія мала стоматит, її годували зондом. Заворот кишок, жахливі болі, постійне знеболення. Після третьої ін’єкції хіміотерапії у дитини почалися судоми. У реанімації дитя відкрапували і знову давали хімію. Після останньої ін’єкції маля втратило пам'ять. Ставили діагноз «Токсичний енцефаліт». Відкрапавши малу, аби стан був більш-менш стабільним, Іларію з мамою відправили лікуватися у Мінськ.

Із розмови з мамою дівчинки дізнаємося, що справді дівчинка перебуває в Білорусі у Республіканському науково-практичному центрі дитячої онкології, гематології і імунології з діагнозом «Гістіоцитоз з клітин Лангерганса». Вже пройшли блок хіміотерапії, є позитивні результати, але потрібно продовжувати лікування. Один день перебування Іларії у лікарні на денному стаціонарі становить приблизно 25 доларів. А ще препарати хімії, різноманітні меддослідження та огляд лікаря становлять разом 200 доларів на день.

Дівчинку обстежили і призначили другий блок хімії. Подолавши і її, витратили усі заощадження, що мали. Натомість лікар, оцінивши стан дитини, призначив ще на рік, тобто, до жовтня наступного року підтримуючу терапію. За вересень-жовтень мама витратила 3 000 доларів, і це майже все, що мали…

На підтримуючу терапію потрібно 30 000 доларів. А це надто велика сума для сім'ї Іларії. Дівчинка та мама, а також братики, яких зараз виховує бабуся, уклінно просять усіх нас бути милосердними та добрими.

Нехай різдвяне диво прийде до раніше такої веселої та радісної дівчинки, яка дуже скучила за звичним способом життя.

Картка Приватбанку мами Світлани: 5168 7573 7982 5484.

Фото із сімейного архіву Світлани Данілової:



























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
R2-D2 Показати IP 28 Грудня 2019 15:32
+
Показати IP 1 Січня 2020 20:09
+

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus