USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ілон Маск відкриє кондитерську фабрику

6 Травня 2018 11:38
Засновник компанії SpaceX та гендиректор Tesla Ілон Маск повідомив, що збирається відкрити власну фабрику з виробництва цукерок.

Передбачаючи реакцію інтернет-користувачів, Маск запевнив, що він «супер-пупер серйозний». А також висловив упевненість в тому, що новий проект з виробництва цукерок «буде просто приголомшливим». Бізнесмен також поцікавився у фоловерів, якими б вони хотіли бачити цукерки, вироблені на його фабриці.

Про це написав на своїй сторінці у Twitter, передає УНІАН.

Таким чином підприємець прокоментував свої розбіжності щодо способів ведення бізнесу з відомим інвестором-мільярдером Уорреном Баффетом.

Як повідомляє Fortune, раніше Маск розкритикував концепцію так званого «економічного рову», яка була запропонована Баффетом понад 10 років тому. Інвестор називає так довгострокову конкурентну перевагу, яка забезпечує більш високі прибутки.

Маск назвав «рови» невдалою стратегією в довгостроковій перспективі. «Якщо ваш єдиний захист від наступаючої армії – це рів, довго вам не вистояти. Що дійсно має значення – це темп інновацій, який є визначальним фактором конкурентоспроможності», - підкреслив він.

Коментуючи заяву Маска, Баффет порадив йому «триматися подалі» від кондитерського бізнесу. Зокрема від компанії See's Candies, якою володіє його холдингова компанія BerkshireHathaway.

Баффет визнав, що прискорення технологічного прогресу впливає на ринки, однак вважає, що його концепція, як і раніше, є ключовою. «Рови» деяких компаній сьогодні більш неприступні, ніж коли-небудь.

«Ілон може перевернути все догори дном у деяких областях... Я не думаю, що він візьме нас у кондитерський бізнес», - зазначив інвестор на зборах акціонерів Berkshire Hathaway 5 травня.

В кінцевому підсумку, Маск вказав у своєму Twitter, що говорити про відданість ідеї «ровів» - це «гарний спосіб сказати, що вам подобаються олігополії».

Нагадаємо, американський концерн з виробництва електромобілів і сонячних панелей Tesla, створений інженером і мільярдером Ілоном Маском, отримав за підсумками першого кварталу поточного року збиток у $710 млн. Це рекордний квартальний збиток в історії Tesla.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зоряк Шкорян Показати IP 6 Травня 2018 11:42
Важко йому буде. Ніша зайнята "Рошеном"
остап до Зоряк Шкорян Показати IP 6 Травня 2018 16:17
І назва в неї буде "МАРСІК"
Пацан Показати IP 6 Травня 2018 11:49
На марсі чи венері?
Масон Показати IP 6 Травня 2018 11:50
Земля плоска, над нами купол, Маск - рептилоїд, космосу не існує.
Петро Показати IP 6 Травня 2018 13:37
Оце буде знову "в соплях і слєзах" однотурний, де ж самим Маском конкурувати..?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus