USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ілон Маск зізнався, чи справді зірвав операцію ЗСУ біля Криму

8 Вересня 2023 08:41
Очільник SpaceX Ілон Маск прокоментував скандал, який виник через його відмову підтримати у 2022 році військову операцію ЗСУ проти Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму.

У соцмережі X (колишній Twitter) уточнив, що не вимикав супутниковий зв’язок Starlink для дронів-камікадзе ЗСУ на Чорному морі, а відмовився його там вмикати на запит України, пише УНІАН.

Саме тоді росіяни захопили неушкоджені екземпляри українських аквадронів, які прибило до берега з невідомої причини.

У мікроблозі бізнесмена Маріо Новфала Маск зазначив, що «був екстрений запит від державних органів України на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя». Однак він відповів у Київ відмовою через побоювання «ескалації конфлікту».

Як відомо, SpaceX надала Україні доступ до супутникового зв’язку Starlink одразу після повномасштабного вторгнення. Перші термінали були активовані 26 лютого 2022 року.

Минулого року SpaceX звернулася до Пентагону з проханням профінансувати майбутню роботу терміналів в Україні. Компанії доводиться витрачати гроші не тільки на забезпечення безперебійного зв’язку, а й на кіберзахист від російських хакерів, які постійно намагаються зламати систему.

Ілон Маск раніше зізнавався, що дуже боїться ескалації конфлікту і початку Третьої світової війни.

Зазначений скандал виник через те, що Уолтер Айзексон у новій біографії Маска написав, нібито бізнесмен таємно відключив роботу Starlink біля узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України підводними дронами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus