USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Імпорт алкоголю в РФ через девальвацію рубля скоротиться на 40%

25 Березня 2022 06:07
Девальвація рубля та логістичні проблеми може призвести до падіння імпорту алкоголю в РФ на 20-40% у річному вимірі.

Про це пише ЕП з посиланням на «Комерсант» із посиланням на учасників ринку.

Зокрема, таку оцінку наводить директор із розвитку алкогольної компанії Ladoga Дмитро Ісаченков. За його словами, це можна порівняти з наслідками 2014 року.

Складнощі з імпортом алкогольних напоїв у РФ почалися ще до вторгнення РФ в Україну, коли на початку 2022 року через накопичення вантажів на латвійсько-російському кордоні зросли терміни доставки та тарифи.

«Наприкінці лютого – на початку березня після падіння курсу рубля імпортери призупиняли продажі на кілька днів. Внаслідок цього ціни на імпортний алкоголь у постачальників зросли в діапазоні від 15% до 100%», – йдеться у повідомленні

Водночас низка глобальних компаній, включаючи Pernod Ricard (бренди Chivas Regal, Jameson, Absolut, Ararat) та Diageo (Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys), призупинили постачання до РФ.

А США в рамках санкцій проти РФ ввели заборону на постачання алкоголю в РФ, а влада ЄС заборонила постачання спиртного дорожче €300 за одиницю товару.

Виконавчий директор виноторгової компанії Fort Олександр Ліпілін заявив, що імпорт закономірно знизився через відмову низки виробників із Франції та Італії постачати продукцію, складнощів з логістикою та платежами.

Компанія шукає нових виробників із Чилі, Аргентини, ПАР, Вірменії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 25 Березня 2022 10:50
для орків головне, щоб не скоротилось виробництво бояришніка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus