USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Індія відмовилась від російських літаків на користь українських

20 Березня 2017 14:44
Український завод «Антонов» отримав можливість продавати індійській стороні Ан-178.

Індія підписала договір про спільну розробку подібного літака з українською державною корпорацією «Антонов», у якої вже є прототип транспортника Ан-178, пише ВВС.

Натомість Індія відмовилась співпрацювати з Росією. Вона більше не зацікавлена в російських літаках Іл-214. На їх розробку сторони витратили 17 років.

Літак Іл-214 мав замінити застарілі літаки Ан-12, що використовуються у збройних силах Індії і російських військах. Роботу над ним в Росії почали ще 2000 року, а 2007-го до його розробки приєдналася Індія.

Проте за весь цей час літак створити так і не вдалося. Іл-214 існує тільки в макеті. Тому після провалу розробки Індія вирішила призупинити свою участь у проекті і розірвати відносини з росіянами.

Літак, який потрібен Індії, повинен мати вантажопідйомність близько 20 тонн, а також бути придатним для використання на високогірних аеродромах з ґрунтовим покриттям.

Нагадаємо, торік українське держпідприємство «Спецтехноекспорт», яке входить у концерн «Укроборонпром» підготував низку проектів для спільної реалізації з індійськими партнерами. Найбільше Індію зацікавила спільна реалізація проектів у сфері авіабудування, виробництва радарів і систем морського спостереження, модернізації морської і бронетехніки, систем ППО, авіації, розробок головок самонаведення, спільних розробок ракет класу повітря-повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus