USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Індія випустить ноутбук вартістю $ 100

5 Лютого 2009 17:51
Урядова організація Індійська національна освітня місія (India’s National Mission on Education) повідомила про плани випуску дешевого ноутбука, призначеного для шкіл і коледжів. Про це 5 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, вартість ноутбука, за попередніми оцінками, складе близько 100 доларів. Він буде оснащений Wi-Fi-доступом в інтернет і двома гігабайтами флеш-пам’яті. Уряд також опікуватиметься роботою спеціального сайту для індійських школярів і студентів.
Головна мета цієї програми – різко збільшити кількість жителів країни, що використовують інтернет. Сьогодні менше 10% індійців регулярно виходять у Всесвітню мережу.
Подібні програми вже діють у світі – з ініціативи One Laptop Per Child (Один лептоп кожній дитині), було випущено апарат ХВ, а програма корпорації Intel увінчалася виходом Intel Classmate.
Індійський ноутбук, навіть якщо не набагато перевищить задану вартість в $ 100, стане найдешевшим в серії подібних апаратів для освіти. Так, ХО, який також анонсували з вартістю $ 100, остаточно було випущено з ціною $ 188.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus