USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Індонезію сколихнув землетрус: 162 людини загинули

21 Листопада 2022 18:18
Землетрус магнітудою 5,6 бала стався поблизу столиці Індонезії Джакарти сьогодні, 21 листопада. Глава індонезійської провінції Західна Ява Рідван Каміл заявив про загибель 162 людей у результаті потужного землетрусу в регіоні.

Про це повідомило Національне агентство з ліквідації наслідків стихійних лих, пише ТСН.

Землетрус стався на індонезійському острові Ява в місті Сіанджур на західній частині острова на глибині 10 кілометрів.

Підземні поштовхи відчувалися також у Джакарті приблизно за 100 км настільки, що довелось евакуювати жителів багатоповерхових будівель.

«Багато людей загинули через те, що їхні будинки не витримали землетрусу», – сказав голова агентства з надзвичайних ситуацій Сухар’янто.
За його словами, жертв могло бути набагато більше, якби землетрус стався вночі.

«Це сталося вдень, і багатьох людей не було вдома», – відзначив чиновник.

За даними Національного метеорологічного, геофізичного та кліматологічного агентства, землетрус стався о 13:21 за місцевим часом (08:21 за Києвом). Загрози цунамі немає, йдеться в повідомленні.

Водночас у службі з надзвичайних ситуацій Індонезії попереджають, що поштовхи можуть повторитися, а число загиблих людей зрости.

Землетруси є частим явищем в Індонезії, яка розташована в зоні «вогняного кільця» тектонічної активності в Тихому океані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus