USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ініціаторам створення скверу авіаторів у Луцьку порадили звертатися у суд

22 Листопада 2017 12:36
Оскільки міська рада не може скасовувати власні рішення, скасувати рішення про виставлення на продаж ділянки, де пропонують влаштувати сквер авіаторів, можливо лише у судовому порядку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 22 листопада.

Депутати розглянули звернення Іллі Сметаніна щодо скасування рішення міськради в частині внесення до переліку земельних ділянок, що підлягають приватизації, земельної ділянки на вулиці Стрілецькій та проспекті Президента Грушевського.

Представник Організації волинських авіалюбителів Ілля Сметанін виступає проти продажу ділянки на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського. Там пропонують зробити сквер авіаторів, адже місце цікаве в історичному плані – поряд ще у 1916 році був аеродром, а на ділянці встановлений камінь, на якому йдеться про те, що там побудують пам’ятник Костянтину Арцеулову, який фактично є авіаційним символом міста. Сквер авіаторів, з його слів, відповідав би авіаційній тематиці і він готовий знайти інвесторів, які допомогли б втілити цю ідею.

Член комісії Микита Рабан поцікавився, чому питання про ділянку не порушували раніше.

Ілля Сметанін відповів, що питання почали порушувати з початку війни на сході України, коли у Луцьку розпочали відновлювати військову авіацію. Тоді громада почала більш серйозно цікавитися цією темою.

Микита Рабан зауважив, що рішення міськради щодо виставлення ділянки на аукціон вже прийняте, тож його довелося б скасовувати. Оскільки міськрада не може скасувати своє рішення, його можна скасувати лише у судовому порядку. Депутат зазначив, що ініціатива щодо ділянки виникла постфактум – якби вона виникла у 2016 році, депутати просто не включили б ділянку до списку на продаж.

Голова комісії Євгеній Ткачук підтвердив, що депутати не можуть скасувати своє рішення. Він розповів, що є депутатам з 2010 року, але вперше чує про таке звернення і не розуміє, чому щодо ділянки не зверталися раніше. Він запропонував представникам організацій звернутися до суду, щоб таким чином скасувати рішення. Депутат зазначив, що наразі не бачить підстав для скасування.

Микита Рабан наголосив, що рішення про виставлення ділянки на продаж було не ініціативою комісії чи групи депутатів – це було завданням управління містобудування та архітектури з пошуку вільних ділянок, для того, щоб продати їх та наповнити міський бюджет і вказана ділянка – лише одна з переліку. Якби автори звернення звернулися до депутатів під час сесії у 2016, депутати могли б не підтримати проект рішення.

Отже, члени комісії рекомендували звернутися до суду в разі порушення інтересів організації для вирішення питання по суті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Укб Показати IP 22 Листопада 2017 12:47
Як зняти з школи на 55 мкр 10млнвиділених коштів, то можна поміняти рішення,а тут ні.Чому?
КЛАВА Показати IP 22 Листопада 2017 16:16
Ось і виховай пітріатізьм ... Там гендель буде !!! Будуть пити горілку з пивом, та блювати біля сходів дитячої бібліотеки ...А гроші за цю ділянку депутати міськради давно розпихали по кишенях...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus