USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Іноземні легіонери їдуть до України воювати, бо захоплюються українською армією та президентом

18 Березня 2022 07:56
Добровольці інтернаціонального легіону проходять бойове злагодження на Західній Україні. Це іноземці з-понад пів сотні країн, які готові захищати нашу державу від Росії. Більшість – бійці з досвідом. Бойовий дух на найвищому рівні й битися пліч-о-пліч з українськими військовими для них, як кажуть самі добровольці, – велика честь.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Дам’єн – родом з Норвегії, останні два роки працював в Україні юристом. Його батько військовий у відставці. Його дівчина українка, чий батько вже на фронті. Хоче якнайшвидше після злагодження йти в бій проти рашистів. Зізнається, як і інші легіонери, вже не сила терпіти. «Дехто з них нетерплячий, бо думає, що війна закінчиться завтра, що вони її пропускають. Дуже високий бойовий дух у наших хлопців, вони здалеку приїхали. До нас приєдналися навіть з Кореї», – каже боєць.

Не дивується, що росіяни настільки далекі від правди. Каже: за час життя в Росії на власні очі переконався, як працює їхня пропаганда. «Я там жив два роки, кожного дня в новинах говорять корупція, скільки бандитів, якщо вірити російським новинам, то ледь не 90-ті в Україні. Коли кожен день промивають мізки людям, особливо старшого віку, вони починають в це вірити», – переконує Дам’єн.

Читати ще: Доброволець з Хорватії, який воює за Україну, з матюками звернувся до росіян

Пол – колишній десантник 101 дивізії армії США родом з Техасу. Рік тому відкрив в Україні бізнес та війна все змінила. Каже, що встиг полюбити Україну так, що готовий віддати за неї життя. Тим більше – пліч-о-пліч з українськими військовими.

«Перед війною ми думали, що російська армія, то вищі професіонали, дуже сильні. Але зараз ми бачимо, що українці неодноразово перемагали їх, і що міф, про непереможну російську армію, по суті був розвіяний українськими збройними силами», – каже боєць.
Проте українцям неабияк потрібна допомога Заходу, переконаний Пол. Адже вони захищають своєю кров’ю не лише свою державу, а й мир у всьому світі. «Українці жертвують своїм життям, тому ЄС та США мають пожертвувати допомогою та необхідною зброєю. Сила української армії у самих людях. Якщо Україна приєднається до ЄС та НАТО, то це буде найпотужніша армія», – каже він.

Бойове злагодження міжнародного легіону уже розпочалося. У його складі за Україну воюють громадяни понад 50 країн світу – поляки, американці, жителі Скандинавії, Великої Британії та Грузії.

На цих навчаннях Гвандза отримує перший досвід. Тут вона заради помсти, бо Росія принесла війну в її дім, коли їй було лише 11 років. «Такий біль я вже пройшла в 2008 році, коли війна була в Грузії. Тому приїхала сюди допомагати Україні. Я коли побачила, що маленьких дітей вбивають на вулиці, я захотіла сюди приїхати і допомагати», – каже Гвандза.

Те, що Україна переможе – ніхто із легіонерів не має сумніву. Адже весь світ захоплений відвагою українців і їхнього президента. «Політики ставали коміками, а сам комік виявився Черчилем. Нам пощастило з ним», – зазначає Дам’єн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus