USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Інспектору потрібно було дати цій бабусі 100 гривень, а я віддав би», – мер Луцька про вилучення муніципалами продукції

25 Серпня 2022 13:25
Луцький міський голова Ігор Поліщук прокоментував дії інспекторів муніципальної варти, які нещодавно вилучили продукцію у бабусі, яка здійснювала стихійну торгівлю поблизу залізничного вокзалу. Він закликав муніципалів бути гнучкими у виконанні своєї роботи по забезпеченню благоустрою міста та не доводити ситуацію до точки кипіння.

Про це міський голова заявив під час оперативної наради 25 серпня.

Нагадаємо, минулого тижня у Facebook з’явилося відео, на якому інспектори муніципальної варти вилучають продукцію у бабусі. Вона здійснювала незаконну торгівлю у невстановленому місці.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що йому незрозуміло, чому люди, які там торгували, не пішли на ті ятки, які облаштували минулого року, адже вони знаходяться за 50 метрів від того місця, біля пішохідного мосту до торгового центру «Караван».
Водночас він звернувся до керівниці департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, закликавши більш гнучко виконувати свою роботу та не доводити ситуацію до кипіння у такий непростий час.

«Якщо людина не розуміє ваших вимог, не йде на діалог, якщо вона відмовляється виконувати ваші законні вимоги і ви не можете знайти з нею спільної мови, то потрібно знаходити інші альтернативні шляхи. Якщо тих людей, які там були раніше, ви змогли переконати піти і припинити порушення правил благоустрою міста, але знайшлася одна людина, яка категорично відмовляється це робити, то треба було інспектору муніципальної варти дати тих 100 гривень і купити в неї те відро яблук чи петрушку. Таким чином людина звідти б пішла. Я ці 100 гривень вам віддав би. Не треба у такий час доводити ситуацію до точки кипіння. Потрібно виконувати роботу по забезпеченню благоустрою міста, але треба бути гнучкими. Не треба її виконувати будь-якою ціною. На майбутнє врахуйте ці побажання», – наголосив Ігор Поліщук.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 25 Серпня 2022 14:09
Якась суцільна дурня. Або дотримуються порядку всі однаково або бардак, бо в кожного знайдеться сто суб’єктивних причин на особливе ставлення до себе.
Закон Показати IP 25 Серпня 2022 15:44
Якщо (умовно) хтось отравиться спорченою продуцкією, купленою у доброї бабусі на стихійному базарі, то буде кричати на весь голос "Чому дозволяють торгувати в недозволених місцях?" і "Куди поліція дивиться?". Як правило - вільних місць достатньо на ринках, але "дуже хитрі" розуміють, що продати товар більше шансів безпосередньо там де ходять люди....А поліція все правильно робить. Тільки чому влада не стає на сторону закону ?
Лучанин до Закон Показати IP 25 Серпня 2022 16:14
Ви думаєте, якщо продукцію поставити на прилавок, то вона раптом стає кращою? Якщо продукція неякісна, то місце на це не впливає. Проблема в тому, що ті всякі ятки ставлять у таких місцях, які з точки зору ефективності продажу програють місцям, які вибирають самі люди. Або людині, яка привезла відро слив за 200 гривень, якось не хочеться віддавати 50 грн за місце. Тому ставте ятки там де люди стоять самі, або зробіть плату меншу.
Правдоруб до Закон Показати IP 25 Серпня 2022 16:52
В супермаркетах більше половини продукції з перебитими датами та переклеєними етикетками, у бабусі на ринку строк придатності спливає до вечора якщо її ніхто не купить, тим паче що вони продають в основному продукцію яка швидко псується (наприклад молоко) і якщо вона продасть щось погане ніхто до неї більше не прийде і на цьому її "бізнес" закінчиться на відміну від магазинів де строки ніхто не перевіряє...
Еуропа до Правдоруб Показати IP 25 Серпня 2022 21:40
Запитайте, наприклад, в румунів, яким для них було шоком, коли вони вступили в ЕС,і і просто відкормтти вдома свиню і продати її на базарі стало неможливим. Бо в євоспільноті діють дуже жорсткий правила щодо якості продуктів , санітарних норм і т..д. Ми, звичайно , не в ЄС, але прагнемо там бути. І повага до Закону ( до правил торгівлі, зокрема) має бути в кожного громадянина. Не подобаються закони цивілізації? Хочеться торгувати де попало,, смітити де попало, паркуватись де попало, гадити де попало- тоді вам в Сомалі або ПАР, або рассею.
Петро до Еуропа Показати IP 26 Серпня 2022 10:12
Поки що ми відкормлюєм своїх свинарчуків і продавати їх ніхто не збирається
олег Показати IP 25 Серпня 2022 15:51
бабусь ловлять а ті що військову форму на ринку продають ні . Так і живемо. Ярмольський рулить
Александр - 1 Показати IP 25 Серпня 2022 16:52
Все заборонити чи все дозволити - це найпростіше .. Вирішити проблему з урахуванням всіх за та проти - значно складніше. Тут я цілком погоджуюсь з мером. Треба підходити не так формально, особливо до літніх людей.
1 до Александр - 1 Показати IP 25 Серпня 2022 22:37
"особливо до літніх людей" і з цього часу починається... Кого вважати літнім? Понад 60, 70, 200 років? На скільки можна продавати? На 100 грн чи мільйон? Чи можна ставати на тротуарі? 5метровому чи може на 2 метри на дорозі? Закон для того і є законом, що він написаний чітко (про крайній мірі мав би) і його всі повинні дотримуватися чітко, якщо ми хочемо здорове небидляче суспільство. Якщо пан мер вважає, що треба бути гнучким і заохочувати таких торгашів викупом їх продукції негайно, то йому потрібно негайно піти у відставку і сидіти разом з вами, пане Александре, в коментарях волинських новин і висловлювати свої високогуманні побажання
Петро до 1 Показати IP 26 Серпня 2022 10:16
По закону - жодної машини на тротуарі чи газоні.. Варто пройти по Луцьку і під конторою самої муніципальної поліції, якщо вдасться.. Легше з бабками "воювати" і забирати останнє.
1+1=3 до 1 Показати IP 26 Серпня 2022 11:37
Щось я дуже сумнiваюся у "святостi" таких поцiновувачiв закону...
Александр - 1 до 1 Показати IP 26 Серпня 2022 11:40
Понад 60, 70, 200 років? .. На 100 грн чи мільйон?. небидляче суспільство... заохочувати таких торгашів.. негайно піти у відставку і сидіти разом з вами.. висловлювати свої високогуманні побажання .. Це все демагогія. А від мера - була конкретна пропозиция по облаштуванню торгових місць та вирішенню проблеми. Він, на відміну від вас, людина при владі , публічна і адекватно реагує на резонансну подію в нашій громаді. На багато простіше "сидіти" в коментарях волинських новин і висловлювати свої .. високорозумові побажання.
Андрій Показати IP 25 Серпня 2022 17:55
запізніла реакція... дуже запізніла!
Так до Андрій Показати IP 26 Серпня 2022 11:44
Краще пiзнiше, нiж нiколи... Бо саме в компетенцii мерii cтворити зручнi мicця в рiзних районах мiста для торгiвлi селян та дачникiв, що забезпечать жителiв мiста недорогою та натуральною с/г продукцiею.
Саня Показати IP 26 Серпня 2022 16:54
Мене бісять ті бабки і постійний срач,живу в районі жд, закон є закон,посеред дороги хай встануть труси продають ще.
Цікавий Показати IP 26 Серпня 2022 21:32
Чи існує Волинська прокуратура та поліція? Це ж злочин, кража у літньої людини продуктів! А т.зв. "муніціпали" - звичайні бюрократи, не маючи на це право (крім злочинного рішення міськради), незаконно заволоділи чужим майном і мають піти під суд. Запитайте у толкових юристів, як кваліфікуються кражі, вчинені у військовий час.
Правда Показати IP 27 Серпня 2022 00:58
Абсолютно вірно.Це привласнення чужого майна,відкрита крадіжка,злочин.А мун. варта за яким законодавством України працює,та немає цього законодавства.То це що???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus