USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Інспектори патрульної служби, піймані на хабарі, відбулися штрафом

5 Квітня 2016 13:39
Суддя Маневицького районного суду Волинської області Микола Покидюк виніс вирок двом екс-даішникам, яких затримали під час отримання хабара, - інформує Волинське агентство розслідувань.

Нагадаємо, працівники прокуратури та Управління Служби безпеки України у Волинській області затримали двох поліцейських роти дорожньо-патрульної служби ГУ Національної поліції України.

Зокрема, чоловіки несли службу на стаціонарному посту № 2 ДПС відділу Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України у Волинській області, який знаходиться біля селища Маневичі, поруч з автодорогою сполученням Київ – Ковель.

Близько 10:00 вони зупинили машину на іноземній реєстрації. Під час розмови вони висловили водію підозру, щодо законності ввезення автомобіля на територію України. Тож чоловік вирішив запропонувати поліцейським 1000 гривень, аби ті не перешкоджали йому користуватись автомобілем. Вочевидь вони погодились, тож близько 15:30 того ж дня чоловік привіз на стаціонарний пост обіцяні гроші.

Однак, приїхав він не сам. Після передачі грошей, поліціянтів одразу ж затримали співробітники СБУ. Таким чином, за отримання неправомірної вигоди вони опинилися на лаві підсудних. Однак, ще під час досудового розслідування, колишнім поліцейським вдалося укласти з прокурором угоду про визнання винуватості. Попередньо повідомлялось, що чоловікам «світить» 8 років за гратами.

Натомість, суддя Микола Покидюк присудив двом екс-даішникам штраф та позбавив права працювати в правоохоронних органах протягом 3 років. Тож кожному з них доведеться сплатити по 1200 неоподаткованих мінімумів, що становить 20 400 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Опа Показати IP 5 Квітня 2016 13:53
Якщо це в рамках закону, то треба змінювати закон. Хто у нас суб'єкт законодавчої ініціативи?
Костянтин Показати IP 5 Квітня 2016 13:55
Нормально,
ххх Показати IP 5 Квітня 2016 14:47
для судді підходить більше прізвище- покидьок.
Анонім до ххх Показати IP 5 Квітня 2016 20:28
судді треба медаль дати. це попередження для інших
Вася Показати IP 5 Квітня 2016 15:43
по 20 000 штук нормуль, а кожний наступний потрібно множити на 2 тоді можливо відпаде бажання брати. Хоча від судді з цікавим прізвищем я очікував штраф в 51 грн. Але суддя здається чоткій хоть і Покидюк. :)
Анонім Показати IP 5 Квітня 2016 20:06
можна брати дальше всім , прошу це рішення цього судді дати вивчати новим поліцейським щоб знали що брати можна тільки треба ділитися , не краіна а зімбабве разом з баригою шоколадним, радіемо дальше змінам постреволюційним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus