USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інваліди Луцька, постраждалі на виробництві, не можуть отримати субсидію

21 Квітня 2015 15:27
Лучани з обмеженими фізичними можливостями, які втратили працездатність на виробництві , не можуть отримати субсидії, через довідки, видані Фондом соціальногосоціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Про це стало відомо під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 21 квітня.

У Луцьку більше 900 інвалідів з трудовим каліцтвом. Більше чотирьох років люди, які постраждали на виробництві, не можуть отримати субсидії, повідомила депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

З її слів, до неї звернулися представники громадської організації «Захист», яка опікується ветеранами, інвалідами і постраждалими на виробництві. Зі слів представників організації, Фонд соціального соціального страхування від нещасних випадків на виробництві (далі - ФСС) неправомірно включають в довідку про дохід компенсацію на засоби реабілітації. Тобто, в довідку про доходи включені візки, протези, медикаменти ( а точніше - вартість цих засобів і послуг), хоча самих грошей за них постраждалим на руки не видавали.

Відтак, в міській раді пропонують створити комісію для врегулювання питання надання субсидій інвалідам, які отримали каліцтво на виробництві. Після консультацій до її складу мають бути включені представників груп і фракцій, представник ФСС, департаменту соцполітики та організації «Захист». Ця комісія має об’єктивно вивчити ситуацію її правову, медичну, соціальну складову.

Зі слів голови організації «Захист» Тетяни Хмілевської, у них є роз’яснення Міністерства соцполітики, ДФС, МСЕКу про те, що є підстави не включати витрати на реабілітацію в дохід інваліда. Але, незважаючи на це, ФСС включає в довідку засоби реабілітацію. І ця ситуація виникла лише з тими особами, які втратили працездатність на виробництві.

Ірина Констанкевич додала: такий прецедент створений лише в Луцьку. В інших містах таких випадків немає.

Директор департаменту соцполітики Лариса Боярин пояснює, що є рішення судів на користь ФСС, хоча Фонду пропонували змінити форму довідки і включати туди гроші, виплачені на руки.

Натомість, в Фонді соцстрахування скаржаться, що через зміну форми довідки вони мусять повертати виплачені кошти.

Відтак, депутати вирішили створити комісію для врегулювання згаданого питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus