USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Кого підтримає Ігор Палиця на виборах до Луцької міськради

31 Січня 2015 13:30
Луцькі ринки повинні належати місту. А перше, чим має займатися міський голова - комфорт мешканців. Утім, головне – щоб кожен з чиновників не грався у політику, а якісно виконував свою роботу. Так вважає колишній народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

Нагадаємо, колишній народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Новий Луцьк», а нині ще й голова Одеської облдержадміністрації, Ігор Палиця приїжджав до Луцька. Звітуючись про діяльність Фонду за минулий рік, він не оминув увагою і тему майбутніх виборів до Луцької міської ради. З його слів, він покладає великі надії на осіннє волевиявлення народу. Однак, переконує Ігор Петрович, з кандидатурою на посаду міського голови, якого підтримуватиме, – поки не визначився.

Так, під час прес-конференції, Ігор Палиця заявив, що він сподівається на суттєве розширення депутатської групи «Новий Луцьк» в міській раді після виборів, які призначені на осінь 2015 року.

Згодом він зазначив: поки що ніхто не знає за яким форматом будуть проведені місцеві вибори. Адже плануються зміни до Закону Про вибори депутатів органів місцевого самоврядування, та й Верховна Рада декларує адміністративно-територіальну реформу. Відтак, за яким сценарієм відбуватимуться вибори восени, спрогнозувати поки що ніхто не може. Однак він сподівається на децентралізацію влади.

«Яким буде закон про місцеві вибори - поки що ніхто не розуміє. Я думаю, що до цього часу Верховна Рада проголосує за децентралізацію влади. Адже не Київ має дотувати міста, а міста мають дотувати Київ за захищеними питаннями. Не області і міста мають захищати перед Києвом всі витрати, а навпаки - Київ має захищати свої витрати перед країною для того, щоб області фінансували залишком коштів центральні органи влади. Тому я дуже сподіваюся, що Закон про вибори до місцевих органів самоврядування буде змінений. І наші волинські депутати повинні підтримати питання децентралізації влади», - вважає він.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІГОР ПАЛИЦЯ У ЛУЦЬКУ: ПРО ОДЕСУ, ПРИДНІСТРОВ’Я ТА ВІЙНУ

Разом з тим він пояснив, яких людей готовий підтримати на виборах до міської ради.

«Ми шукатимемо людей - спеціалістів і патріотів міста, які не розбазарюватимуть землю, які повернуть ринки в комунальну власність. Бо і сьогодні я вважаю, що більше 30 мільйонів гривень місто недоотримує. Я не знаю, кого ми підтримуватимемо як кандидата на пост мера міста, але точно не Миколу Ярославовича Романюка - я дуже розчарований його роботою. А хто буде? Ще багато часу - давайте подивимося. Можливо, з’являться якісь люди, кого варто буде підтримати, кого підтримуватимуть лучани і хто для лучан стане тією людиною, на яку вони будуть сподіватися і недаремно», - пояснив Ігор Палиця.

До слова, він відповів на запитання, якими проблемами зайнявся б у Луцьку, якби очолив Луцьку міську раду. Так, з його слів, найперше треба навести лад на дорогах. І це не лише покриття, а й вуличне освітлення, тротуари, дороги біля шкіл садочків. Потім – треба звернути увагу на якісні під’їзди і ліфти.

«Це основа і скелет того, з чого треба починати. А далі вже, якщо бюджет дозволяє, а я думаю, що бюджет Луцька цього року буде з профіцитом, оскільки чимало податків дано для міста, вивчати ситуацію з садочками і школами. Напевне варто продумати про систему грандових доплат лікарям, вчителям, міліціонерам, щоб кращі з них отримували доплату від міста. Бо той рівень зарплати, який у них є, не спонукає якісно виконувати роботу. Якби я був мером, то напевне починав би з доріг. Але я не буду балотуватися, тому...», - розвів руками засновник Фонду «Новий Луцьк».

Крім того, він зазначив, що не претендує й на посаду голови Волинської ОДА. Мовляв, претензій до голови Волинської облдержадміністрації він не чув.

«У вас є голова ОДА, який працює. Для мене посада голови ОДА була незвична, бо я звик займатися бізнесом, я в душі не чиновник. Ця робота для мене важка, незвична і, якби мені запропонували піти на Волинь, я б швидше всього, відмовився. І не швидше всього, а 100 % відмовився б, бо тут є голова ОДА. Він навчиться працювати, якщо є до нього якісь претензії, але я їх не чув. І ми Волині будемо допомагати. Ми з Фондом говорили, що швидше всього розширюватимемо свою роботу з міста Луцька на інші міста та райони Волині. Тому краще ми на Волині займатимемося тим, чим вміємо: шукати фінанси, шукати людей, які зможуть донести ці фінанси до тих, хто їх потребує, і реалізовувати наші програми. Сподіваюся, що до нас долучаться і інші народні депутати, бізнесмени. Тому, давайте так допомагати, а губернатор у вас є», - зауважив голова Одеської облдержадміністрації.

До слова, Ігор Палиця прокоментував і результат парламентських виборів по мажоритарному округу 22 (Луцьк), де балотувалася на той момент голова правління благодійного фонду «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Мовляв, образи на лучан не тримає – переміг той, хто набрав більшу кількість голосів. І, можливо, причини треба шукати у своїй роботі, де недопрацювали і на що не звернули увагу. Згодом додав: нинішнє скликання Верховної Ради честі народним депутатам не робить.

«Знаєте, я задоволений, що Ірина Мирославівна не стала депутатом цієї Верховної Ради. Я сподівався, що на тлі Революції Гідності, загиблих Небесної Сотні, коли пройдуть патріотичні вибори у Верховну Раду, коли народ осмислить тих, кого він раніше обирав і вибере дійсно достойних, - буде обрана сильна Верховна Рада. Але те, що я сьогодні дивлюся… В минулій Верховній Раді такого піару на порожньому місці не було. Так, були різні фракції, керівники, тиснули один на одного. Але те, як приймався бюджет, які зміни в податковій системі - це дикість, коли в 4.30 депутати проголосували не знати за що, а фінуправління через 3 тижні отримували роз’яснення про дотації. Такого бардаку я ще не бачив», - зауважив він.

Відтак, на його думку, виконавчі органи влади – Кабмін, обласні, районні державні адміністрації повинні бути поза політикою. Кожен просто повинен бути на своєму місці й робити свою роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
дідо Показати IP 31 Січня 2015 13:47
Міськраду необхідно оновити, щоб не було сект БЮТ та Свабоди.
Анатоль_ Показати IP 31 Січня 2015 13:50
Волинь- за Ігора Палицю!
добряк до Анатоль_ Показати IP 31 Січня 2015 17:13
ти за Волинь не розписуйся знаєм як палиця купляв голоси на виборах 500гр за голос от і маєм те що маєм,де ви бачіли що би олігархі про людей думали в них тільки бізнес інтереси
ти ,,, чи прикидаєшс до добряк Показати IP 31 Січня 2015 20:51
кого Палиця купляв? він же як мажоритарник не балотувався, він йшов за списками. Зоте, такі як ти вибрали єрему та івахіва, які стільки "зробили" для Волині, що аж сльоза навертається.
Лучанка Показати IP 31 Січня 2015 14:19
Що він з Романюком не поділив?
ДЖО до Лучанка Показати IP 31 Січня 2015 15:43
А ти бачиш що щось робиться в Луцьку? Я ні! Романюку ГЕТЬ з міста! Допомагає сину (буратіно коли закриють- задовбали)
я Показати IP 31 Січня 2015 14:34
Не згідний по губернатору, йому до Романюка, як до неба рачки, це позор для Волині, хам це, а не голова ОДА.
Андрій Показати IP 31 Січня 2015 14:38
Приїхав анонсувати висування кандидатом в мери Констанкевич-великої господарниці і патріота.Нічого не вийде.Це завдяки Палицям і йому подібним ми маємо на сьогодні все те,що твориться в державі.Люди це прекрасно розуміють.
бобик до Андрій Показати IP 31 Січня 2015 17:31
А чому б і ні. Вітровки й шарики, мабуть, ще лишились? Не пропадать же добру.
Владлен до Андрій Показати IP 31 Січня 2015 20:13
молодець. мерщвй на безплатне пиво в Буратіно.
Справедливий до Андрій Показати IP 31 Січня 2015 20:56
я ту "господиню" не підтримую, але в цій статті я ні слова в її підтримку від Палиці не бачу? З чого Ви зробили такий висновок? Чи як в тому анекдоті - "я собі пуркнув, а ви собі розхльобуйтесь".
не пацик Показати IP 31 Січня 2015 14:46
Захотів приихав -захотив поіхав і так пару раз : приіхав-поіхав а ви собі думайте
Надя Показати IP 31 Січня 2015 14:51
Скільки для міста добрих справ зробив Романюк, то жоден з попередників не зміг, а Гунчик-це горе спільне наше для області, там людяністю не пахне, то не знаю по яких якостях оцінював Палиця обох. Сумніваюсь, що пропустять мій комент, але за кожне слово відповідаю, бо це ПРАВДА!!!
Анонім до Надя Показати IP 31 Січня 2015 15:25
Романюк використовував міський бюджет, а його особисті справи - де? Піар за рахунок наших з вами податків.
ДЖО до Анонім Показати IP 31 Січня 2015 15:48
Повністю підтримую!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Андрій до Анонім Показати IP 31 Січня 2015 21:05
Його особисті справи поза межами роботи.А ти анонІміст хотів,щоб він не використовував міського бюджету?Так він для того і є щоб його використовувати.Симптоматично,що про інтеграли починають вести полеміку люди які мають приблизне уявлення про табличку множення...
Оксана Показати IP 31 Січня 2015 15:04
А до чого тут БЮТ? Чому якщо щось не так то вина Тимошенко? Вона жінка, тому і використовувала свої методи (це щодо "хі-хі"), і нічого в цьому поганого немає. Головне - результати, чомусь в коментарях ніхто не згадав, що є вина Януковича, не згадали Єфремова - тут факти. Хіба це Юля довела до війни?
дідо до Оксана Показати IP 31 Січня 2015 15:47
Варовка Тімашєнка розвалила економіку, обезцінела гривню, розчистила дорогу Янику до влади таємними перемовинами ПРібют, тапідмахнула кабальний пакт з Путлєром.
До з Луцька Показати IP 31 Січня 2015 15:18
100% Ви праві, це наш мер і ми за нього, а ми-це свідомі лучани, які хочуть щоб у наших домівках було тепло і затишно, а не як в інших містах-без води, без тепла і т. д. І це у наших сусідів, а нам гріх ображатись на нашого керманича-побільше б таких, то й порядок був би в Україні нашій, пане Романюк, ми за Вас!!!
Анонім до До з Луцька Показати IP 31 Січня 2015 17:28
Побільше б таких, як Романюк, то нам скоро б гаплик прийшов.
дідо Показати IP 31 Січня 2015 15:44
Якби не Романюк, то Луцьк би потонув у шибиних боргах
ДЖО до дідо Показати IP 31 Січня 2015 15:54
Дааааааааааааааааааааааааа зі свого карману достав і заплатив+ побудував сину віллу і допоміг з Буратіно!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До дідо Показати IP 31 Січня 2015 15:48
Правду кажете, мусив гасити всі борги, що той шибанутий понабирав!
Толік Показати IP 31 Січня 2015 15:51
Ще не народився той, хто догодив би усім. А Романюк молодець, в країні війна, а він зумів борги Шиби погасити і рік без боргів завершити.
Лучанка Показати IP 31 Січня 2015 15:53
О!!! Не вірю, що "Волинські новини" розмістили позитивний комент у підтримку Романюка. Ми й не сумнівалися, що Палиця не буде підтримувати його на виборах, бо Романюк - порядна людина, багато робить для нашого міста... А ми підтримуємо Романюка і дякуємо йому, за те,що наше місто розвивається, не дивлячись на таку складну ситуацію у нашій державі...
Корінний лучанин до Лучанка Показати IP 31 Січня 2015 16:48
РОМАНЮКУ ПОРА НА ПЕНСІЮ!!! Просто , повинні бути вже нові люди. Може вже досить КОМСОМОЛЬСЬКОЇ ТА КОМПАРТІЙНОЇ БРАТВИ у ВЛАДІ?! За 20років НІЧОГО НЕ ЗМІНИЛОСЬ в УКРАЇНІ. А ПЕНСІЙНУ ТА ПОДАТКОВУ РЕФОРМУ ХТО РОБИВ В "АВАРІЙНОМУ " ПОРЯДКУ? НЕ БУВША КОМСОМОЛЬСЬКА БРАТВА В ОСОБІ ТИГІБКА С.?! РОМАНЮК із цієї ЗГРАЇ ПОКИДЬКІВ! Як у людей все швидко із ПАМЯТІ ВИПАДАЄ ! Реформу оплати ПРАЦІ за 20 років не СПРОМОГЛИСЬ ПРОВЕСТИ!
Владлен до Корінний лучанин Показати IP 31 Січня 2015 20:14
Підтримую на 100%
я Показати IP 31 Січня 2015 16:08
Слава нашому меру, Луцьк голосуватиме за нього, бо він наш!!!
ЗОСЯ Показати IP 31 Січня 2015 16:31
ЯКЩО ПАЛИЦІ ТАК ІМПОНУЄ РОБОТА І,К-НЕХАЙ ЗАБИРАЄ ЇЇ ДО СВОЄЇ ТЕПЕР ОДЕСИ, МИ ВЖЕ ЯКОСЬ САМІ РОЗБЕРЕМОСЬ, НЕ ГАРНО І НАВІТЬ НЕБЕЗПЕЧНО СИДІТИ ОДНОЧАСНО НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ,
Лучани Показати IP 31 Січня 2015 16:44
Романюк, а цим тролям які за тебе тут хвалебні коменти строчать також з наших податків платиш??
дідо до Лучани Показати IP 31 Січня 2015 16:50
Тролі строчать тільки за авантюристку Тімашенк
Андрій до Лучани Показати IP 31 Січня 2015 17:24
А від кого отримуєш платню ти,що так налаштований проти Романюка?Ти боягузлива істота,що відцуралася від свого імені яке тобі при народжені дали батьки дійсно бездумно тролиш.
Олександр Показати IP 31 Січня 2015 17:07
Романюк порядна людина ,багато зробив і робить для міста .
Лучани Показати IP 31 Січня 2015 17:30
Романюк не потребує підтримки палиці. Ми самі з вусами. В нас є все, щоб підтримати Романюка. Він буде мером в наступну каденцію.
Корінний лучанин до Лучани Показати IP 31 Січня 2015 20:15
НЕ Б - У - Д - Е !!!! Бо є БАГАТО ПІДСТАВ для цього НЕБУТТЯ в т.ч. і надумані новітні податки НА НЕРУХОМІСТЬ НЕЖИТЛОВУ і т.інш. . Із "КАРАБАСОМ БАРАБАСОМ" не може ( і не хоче) СПРАВИТИСЬ.
Володимир Показати IP 31 Січня 2015 20:02
Палиця не буде підтримувати Костанкевич, це несерйозно. Він підтримає швидше за все Товстенюка. Аргументи: Товстенюк - молодий, розумний, успішний.
пето Показати IP 31 Січня 2015 22:48
коли я спитав одного службовця місьвиконкому про депутатів то відповід була така.він назвав тільки одного депутата який відповідає критеріям порядності всі інші так собі
Марія до пето Показати IP 1 Лютого 2015 09:32
Це напевно Шиба, бо тільки він може додуматися ходити по працівникам виконкому і питати про депутатів: "От ви крім мене ще знаєте хоч одного достойного депутата?" А на мера я підтримую Товстенюка!
пето Показати IP 31 Січня 2015 22:59
ПАн Романю витягає свої з приватбанку і створює для них посадіи на комунальних підприємствах які і так ледве дихають як це є на підприємстві електротрансорту з відповідно не малими зарплатами. Так якщо не маєте достатньої інформації про цього пана то хоча б не хваліть
друзі констанкевич Показати IP 31 Січня 2015 23:07
Вона не піде на мера. Є інші достойні кандидати. І правильно зробить.
Бригадир Показати IP 1 Лютого 2015 11:49
Палиця подорослішав - я його беру до себе якщо не втече за кордон, бо влітку тут буде бійня ....
Просто дід Показати IP 1 Лютого 2015 14:27
Тра будувати аероплан і тікати подалі з цього колгоспу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus