USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інвестиційний форум – без інвесторів: як пройшов «Волинь – Інвест 2018»

25 Вересня 2018 17:33
Головна інвестиційна подія року – так анонсували Міжнародний бізнес форум «Волинь-інвест 2018». У Луцьку виглядали інвесторів зі ста країн, які буквально сидять на мішках з грішми і дуже прагнуть вкласти їх у волинську економіку. Для приготувань до візиту грошовитих інвесторів витратили більше як 700 тисяч гривень. Але от халепа – «грошові мішки» не приїхали. Натомість, зібрались чиновники чи не з усієї України і славно відгуляли інвестиційну революцію регіону.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс

Вже з порогу РЦ «Промінь» зустрічають міжнародні делегації інвесторів, які мають привезти на Волинь купу грошей. Урочистості, як і належить, - у торговому центрі Луцького депутата від президентської фракції БПП Андрія Покровського. Тут і годували віп-персон дорогими наїдками та напоями.

Щоправда, іноземців на цій події журналісти побачили лише кількох. Не помітили серед присутніх екзотичних індонезійців та іранців, які мали б привести в Україну не лише нелегалів, але й серйозні інвестиції в економіку.

Не побачили анонсованих китайських інвесторів. Мали приїхати і голландці, німці, поляки. Загалом анонсували 700 делегатів, серед яких будуть представники ста країн. Родзинкою мав бути візит на форум прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Але, вочевидь, зрозумівши куди насправді його запрошують, візит вирішив скасувати.

Організатори суттєво перебільшили масштаби дійства. На початку – справді переповнена зала. Щоправда, серед них видно лише кількох людей у навушниках.
Відтак, або в залі майже немає іноземців, або ж вони ідеально володіють українською та польською мовами.

Адже серед спікерів головного залу видно місцевих та столичних чиновників, депутатів, та усього кількох іноземців. Між тим, довгі розмови про бізнес, схоже, видаються учасникам нудними. Всі ідуть до дармової кави з круасанами від Андрія Покровського.

А на четвертому поверсі депутат накриває обід. А тут вже не до форуму: є коньяк, шампанське, горілка, дорогі наїдки.
Тим часом до журналістів підходить жіночка і поза камерою пояснює, що знімати на форумі алкоголь – це некоректно.

У скільки ж обійшлось це свято інвестицій?

Загалом на таке от свято було виділено, як зазначали попередньо організатори, 700 тисяч гривень. І це при тому, що учасники форуму за свій кошт приїхали та поселилися в готелі.

Ми вирішили пошукати на форумі бізнесменів, але знайти їх нелегко. Тим паче – вже обід і гості ідуть на четвертий поверх втамувати голод та спрагу. Зате помічаємо у повному складі делегацію центрів зайнятості, весь апарат обласної державної адміністрації та керівний склад обласного управління поліції. У всіх свої завдання та інтереси.

Після смачного обіду гості, які прибули на Волинь вкладати гроші, десь позникали. У величезній головній залі зо три десятка слухачів.
У другій залі те ж саме, просто кімната компактніша. І у третій залі така ж сама ситуація. То куди ж поділися учасники?
Тим часом на форумі – ані інвесторів, ані представників влади області, хоча на годиннику тільки пообідня пора.

Щоправда, про це не знає волинський винахідник, який прийшов сюди презентувати іноземним інфесторам авторський самоїзд. Чи не увесь день бідолашний чоловік намотує кола на площі. Бо ж у програмі заходу ще заплановані урочисті підписання різних меморандумів, а раптом хтось з гостей таки помітить винахід?
А ще мають виступати владці з прощальним словом, проте вони давно поїхали разом з форумцями продовжувати бенкетування вже в іншому закладі. Попередньо повідомляли, що відвезуть шанованих гостей у ресторан лісового та мисливського господарства і пригощатимуть дичиною. Але як стало відомо з власних джерел, відпочивали віп-гості на Світязі. Тому невідомо, вклалися шановані форумці в озвучені у пресі 700 тисяч гривень, адже банкети у «Промені» та на Світязі - задоволення недешеве.

Окремої уваги заслуговують і сувеніри з форуму – в еко-торбину напхали різноманітних буклетів про привабливість Волинської області, проте перекладу хоча б англійською мовою там немає.
Вочевидь, організатори вирішили, що іноземні інвестори вільно володіють українською, тому необхідності в перекладі – немає. Не витримують критики і брелки та книжки, розраховані хіба на дітей. Чи прийшлися до душі такі сувеніри «на згадку», та чи побіжать іноземні інвестори після цього форуму вкладати валюту в економіку регіону – питання риторичне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Просто Показати IP 25 Вересня 2018 17:43
кароч прої№№ли непогані гроші... не фартануло.
Лучанка Показати IP 25 Вересня 2018 19:18
Питання не в фарті, а в жахливо непрофесійній організації дійства. Все зроблено "аби рахувалося", щоб показати ніби бурхливу діяльність. Цікаво, а хто основний організатор? За чий разунок бенкет?
Кеша до Лучанка Показати IP 25 Вересня 2018 20:07
Ты, голубушка и профинансировала. Мероприятие за бюджетные бабки. То есть и за твои тоже.
21 до Кеша Показати IP 26 Вересня 2018 09:05
Попугай, не ліпи коли не знаєш.
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Вересня 2018 19:23
сьогодні має відбутися (чи вже відбулося) збіговисько кабміну. Впевнений, що черговою реформою економіки (фішкою реформаторських ідей майдану) буде підняття ціни на горіляку та сигарети. За це треба було боротися у 2013!
Волинський гендель Показати IP 25 Вересня 2018 19:40
Купиш два вагони повидла ? Куплю ! Ну тоді я йду шукати повидло ! А я йду шукати гроші !
Кеша Показати IP 25 Вересня 2018 19:56
Респект автору, и уважуха. Но, смешно. Трыньдели -Ивестиционно привлекательный регион, развитие экономики, туризма и т.д. А всё развитие -бухнуть на халяву. Общий вывод-кердык Украине.
Волинянин Показати IP 25 Вересня 2018 20:58
То є доказом того, що при завершені адмінтерреформи доля, що Луцька, що Волинської області прогнозована. Тобто, Луцьку буде відведено роль повітового містечка. Назва Волинська область може і збережеться, але обласним центром Луцьку не бути. Розширення міста заблоковане, землі нема. Діалог влад не складається. Промислового виробництва мізер. Молоде покоління лучан вже навіть не чуло про КРЗ, шовковий, домобудівний, м'ясопереробний комбінати, електоапаратний, льонозаводи, картоплесушильний, ливарний, шахти і т. д. С\г підприємства, лісництва. окрім як сировиною, більш нічим не торгують. Додану вартість не формують. Мало того, що тих інвестицій нема, а якби і були - то куди вкладати ? Ото єдине, що крісла у владі совають і думкою багатіють .
Волинь Показати IP 25 Вересня 2018 21:42
Наталка мабуть думала, що їй у пакунку-подарунку дадуть кілограм волинської ковбаси.
Петро до Волинь Показати IP 25 Вересня 2018 23:44
І пляшку горілки від Нестерука :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus