USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Іран підтвердив відмову видати «чорні ящики» збитого українського літака

15 Лютого 2020 14:33
Іран не приступатиме до розшифровки «чорних ящиків» літака Boeing 737-800 «Міжнародних авіаліній України», збитого іранськими військовими, за відсутності всіх зацікавлених сторін, але й передавати його урядам інших країн не буде.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф в інтерв’ю американському телеканалу NBC News, передає Інтерфакс-Україна.

Глава іранського МЗС, пославшись на норми Міжнародного повітряного права, зазначив, що Тегеран має право очолити розслідування катастрофи українського «Боїнга», але визнав, що Іран не зможе витягти дані з «чорних ящиків» без програмного забезпечення, кабелів і додаткової інформації від США або інших західних країн. За словами Заріфа, Тегеран звертався за допомогою в розшифровці до Сполучених Штатів, але отримав відмову.

«Ми звернулися за допомогою, чому Сполучені Штати не допомогли нам? Це гуманітарна проблема. Чому вони не надали нам програмного забезпечення? Чому вони не надали нам інформації?» – сказав він, зазначивши, що Іран, «більше, ніж будь-хто», бажає знати, що відбулося насправді.

Заріф підкреслив, що наразі над розшифровкою «чорних ящиків» ніхто не працює.

Нагадаємо, український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) зазнав катастрофи вранці 8 січня в Тегерані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus