USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Іран заявив про початок четвертої хвилі COVID-19

4 Квітня 2021 09:53
В Ірані повідомили про початок четвертої хвилі коронавірусу. Йдеться про 2 провінції країни.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Al Jazeera

Нова хвиля захворюваності на COVID-19 почалася після іранського нового року. Його відсвяткували 2 тижні тому.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я країни, ще 7 регіонів, зокрема й Тегеран, наразі перебувають на межі.

«Ми можемо зіткнутися з цією хвилею і в інших провінціях. Тож нам слід бути обережними», – заявив президент Ірану Хасан Роухані.

Відновлення випадків інфікування, за словами представників охорони здоров’я, сталось через 2 тижні після Новруза – іранського нового року 20 березня.

Зазвичай після свята є довгі канікули, під час яких іранці традиційно подорожують, переважно до провінцій на північ біля Каспійського моря, а також – відвідують родину та друзів.

Читати ще: Може мати до 40 мутацій: в Африці виявили новий вид COVID-19

Офіційно дозволено відвідувати сотні міст всією країною, що не класифікували як «червоні» чи «помаранчеві» за кольоровою шкалою, яка позначає стан ситуації. Наразі 47 міст вважають «червоними», 126 – «помаранчевими», 247 – «жовтими», 14 – «синіми».

За даними міністерства охорони здоров’я, під час Новруза подорожували щонайменше 15 тисяч людей, які знали, що хворі на COVID-19.

Громадський транспорт також не заборонили. А штрафи, які встановили для стримування дорожнього руху на приватному транспорті до заборонених міст, не є великими.

В Ірані від початку пандемії зареєстрували понад 1,9 мільйона випадків захворювань на COVID-19. Приблизно 63 тисячі людей загинули. Одужали 1 642 418 інфікованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus