USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Іран повністю виходить з ядерної угоди

5 Січня 2020 22:08
Іран заявив про повний вихід із ядерної угоди, яка була укладена між тамтешньою владою і шістьма країнами-посередниками у 2015 році.

Текст відповідної заяви іранського уряду наводить Інтерфакс.

«Іран остаточно відмовиться від обмежень по ядерній угоді, які перш за все стосуються числа центрифуг. Таким чином іранська ядерна програма не матиме жодних обмежень в частині виробництва, включаючи потужності зі збагачення, процентне співвідношення і кількість збагаченого урану, а також дослідження в цій області і подальший розвиток програми», - йдеться в заяві.

Відзначається, що Іран продовжить свою співпрацю з МАГАТЕ і повернеться до виконання своїх зобов’язань відповідно до ядерної угоди, якщо санкції щодо країни будуть зняті й інтереси Ірану будуть гарантовані.

Раніше Іран поетапно відмовлявся від умов ядерної угоди через те, що США в односторонньому порядку вийшли з угоди у травні 2018 року.

Історичну угоду щодо іранської ядерної програми було ухвалено 15 липня 2015 року. Іран зобов’язався допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на свої ядерні об'єкти в обмін на покрокове скасування західних санкцій. В 2018 році США вийшли з угоди щодо ядерної програми Ірану і відновили санкції проти іранського режиму.

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, 3 січня, з міжнародного аеропорту в столиці Іраку Багдаді були випущені щонайменше три ракети. Спочатку повідомлялося про одного загиблого цивільного і поранених 12 іракських військових.

Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного обстрілу загинули щонайменше семеро людей, серед них — командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції Кудс Касем Сулеймані і командувач Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс.

Після цього в Пентагоні повідомили, що генерал Сулеймані був убитий під час операції ЗС США в Багдаді за вказівкою президента США Дональда Трампа.

Радник Алі Хаменеї заявив, що Іран готує удари по військових об'єктах США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2020 10:14
Один був ідіот у світі - Путін, але американці постарались і для рівноваги привели до влади ще одну мавпу з гранатою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus