USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Трамп анонсував нові економічні санкції проти Ірану

8 Січня 2020 19:18
США у відповідь на атаку Ірану негайно накладуть додаткові потужні санкції на економіку країни. Вони діятимуть доти, доки «режим Ірану не змінить свою поведінку».

Про це президент США сказав під час телевізійного звернення, передає Громадське з посиланням на CBS News.

Дональд Трамп додав, що Іран ніколи не матиме ядерну зброю, поки він буде президентом США. Він також назвав «головним терористом світу» Касема Сулеймані — іранського генерала, главу спецпідрозділу Аль-Кудс Корпусу вартових Ісламської революції, якого в ніч на 3 січня вбили внаслідок авіаудару США в Іраку.

За його словами, американські військові та громадяни Іраку внаслідок нападу не постраждали, а інфраструктура зазнала мінімальних пошкоджень.

Американський президент закликав своїх європейських колег «вийти з решток» іранської ядерної угоди 2015-го року, «яка й без того скоро втрачає чинність». При цьому, за його словами, слід укласти нову угоду. «Ми повинні всі спільно працювати для того, щоб укласти угоду з Іраном, яка зробить світ безпечнішим і більш мирним місцем», — додав Трамп.

Американський лідер додав, що США є головним виробником нафти й природного газу у світі. «Ми незалежні й не потребуємо нафти з Близького Сходу», — додав президент США, вочевидь натякаючи на залежність Тегерану від постачань нафти.

Трамп також оголосив, що звернеться до НАТО з проханням «стати залученішими» в Близький Схід.

«Ми хочемо, щоб у вас було майбутнє. Величне майбутнє, на яке ви заслуговуєте... США готові підтримати мирний процес», — звернувся наприкінці заяви Трамп до жителів та лідерів Ірану.

Під час звернення з Трампом були присутні віцепрезидент Майк Пенс і міністр оборони Марк Еспер. Після звернення президент США не відповідав на запитання преси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Січня 2020 19:44
Санкции в ответ на ракетный удар. Оригинально! Хорошая пословица-"Лучше один раз молча ударить, чем сто раз громко пукнуть".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus