USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Констанкевич – перша у рейтингу волинських нардепів, і сьома – у загальноукраїнському

5 Вересня 2017 15:09
Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила дані рейтингу 88 нардепів-мажоритарників щодо їхньої діяльності за період VI сесії Верховної Ради.

Як повідомила громадський консультант ОПОРИ у Волинській області Катерина Шарпата, діяльність відібраних для моніторингу депутатів аналізувалася за двома ключовими показниками: законотворча робота в парламенті та активність у виборчому окрузі, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Щодо роботи у Верховній Раді ми оцінювали відвідуваність народними депутатами пленарних засідань за електронною та письмовою реєстрацією, а також брали до уваги фактичну участь народних депутатів під час голосувань, відвідуваність профільних комітетів, до яких належать народні депутати. Аналізували кількість поданих законопроектів, постанов, якої тематики вони стосувалися, чи розроблялися із врахуванням пунктів передвиборних програм. Також враховували кількість поданих запитів, виступи із місця та із трибуни, – зауважила Катерина. – Що ж до роботи в окрузі, враховували наявність громадських приймалень, їх кількість, чи працює депутат у своїх районах саме у ті дні, які визначені календарним планом Верховної Ради. Аналізували публічну активність депутата, його участь у різноманітних заходах з громадами, висвітлення діяльності під час ефірів на місцевих телеканалах».

За результатами моніторингу у загальному рейтингу Ірина Констанкевич (УКРОП) зайняла 7 місце серед 88 і перше серед п’яти волинських народних депутатів-мажоритарників. Ігор Гузь – на 12, Ігор Лапін – на 25, Степан Івахів – на 66, а Сергій Мартиняк – на 80 позиції.

За активністю у Раді Ірина Констанкевич – на 7, Ігор Гузь – на 12, Ігор Лапін – на 17, Степан Івахів – на 65, а Сергій Мартиняк – на 76 місці.

За активністю в окрузі Ірина Констанкевич – на 12, Ігор Гузь – на 29, Ігор Лапін – на 44, Степан Івахів – на 69, Сергій Мартиняк – на 82 місці.

Ірина Констанкевич та Ігор Гузь не пропустили жодного засідання профільних парламентських комітетів, до складу яких входять. Натомість Ігор Лапін був присутній лише у 62,5 %, Сергій Мартиняк – у 40 %, Степан Івахів – у 25 % засіданнях від їх загальної кількості.

За період VI сесії Верховної Ради Ірина Констанкевич ініціювала 23 законопроекти, Ігор Лапін – 14, Ігор Гузь – 6, Сергій Мартиняк – 5, Степан Івахів – 3. Додамо, що 11 законопроектів Ірини Констанкевич ті, які стосуються виконання пунктів її передвиборної програми. У Ігоря Лапіна таких 7, у Сергія Мартиняка – 4, у Степана Івахіва – 2, у Ігоря Гузя – 1.

Ірина Констанкевич підготувала 18 депутатських запитів, Ігор Гузь – 21, Ігор Лапін – 14, Сергій Мартиняк та Степан Івахів – по 1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 5 Вересня 2017 16:02
Ірина Мирославівна умнічка,розумничка. Вона завжди дбала про людей і дбає. Ато все останнє шобло тільки про себе. Немає слів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus