USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Ірина Констанкевич: «Понад 3 млн українців не зможуть вийти на пенсію за вислугою років»

15 Березня 2018 22:15
Відповідно до змін, які були прийняті згідно з пенсійною реформою, понад 3 мільйони українців не зможуть вийти на пенсію за вислугою років. Це є порушенням норм Конституції, саме тому ініціативна група депутатів Верховної Ради звернулися до суду.

Народний депутат Ірина Констанкевич, яка була однією з ініціаторів звернення, обурена такими «реформами», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Понад три мільйони українців не зможуть вийти на пенсію за вислугою років, а це освітяни, науковці, службовці і багато інших. Хотілося б відзначити, що це ті люди, які впродовж свого життя сплачували доплати, для того, щоб ці кошти їм повернулися у пенсіях», – наголосила нардеп.

Після того, як новий документ вступив в дію, право виходу на пенсію за вислугою років залишили тільки за артистами балету.

Група народних депутатів звернулася до Конституційного суду з вимогою скасувати ці неправомірні норми. Під відповідними зверненням підписалося п’ятдесят парламентарів. Народний депутат Ірина Констанкевич вважає такі зміни порушенням Конституції і соціального законодавства.


«Для того, щоб мати підтримку у залі, ми зібрали підписи великої кількості депутатів і з інших фракцій. Будемо стояти на тому, що все, що гарантовано Конституцією, має бути забезпечене», – наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що такі зміни у пенсійній реформі суперечать 22 статті Конституції України, адже обмежують права і свободи громадян. Конституційний суд має сказати остаточне слово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus