USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Констанкевич: проблема держфінансування профтехосвіти не вирішена

11 Вересня 2017 10:21
У новому навчальному році заклади професійно-технічної освіти знову опинилися заручниками ситуації нестачі коштів. Не вирішені питання харчування дітей-сиріт, сплата за комунальні послуги, гарантій виплати студентам стипендій і зарплат викладачам. На цьому 6 вересня під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти наголосили директори коледжів з різних куточків країни.

Член освітнього комітету, народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич зауважує, що попри обіцянки Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відновити фінансування профтехосвіти у з державного бюджету, ситуація не змінилась і проблема залишається актуальною сьогодні, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«З початку цього року більшість навчальних закладів професійно-технічної освіти мають фінансуватись з бюджетів міст обласного значення та обласних бюджетів, низка областей не фінансують ці заклади, депутати міських рад, приймаючи бюджети міст, не включили професійно-технічні навчальні заклади до проектів бюджетів на наступний рік, - зазначає Ірина Констанкевич. - Голова Кабміну обіцяв ще у жовтні 2016, що з 2017 року профтехосвіта знову буде фінансуватись із держбюджету. Натомість на сьогодні освітяни не отримали належних гарантій та чіткої й зрозумілої урядової політики з цього питання».

У зв'язку з цим нардеп скерувала депутатський запит до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням розглянути питання додаткової субвенції для уникнення закладами професійно-технічної освіти заборгованості з оплати енергоносіїв, забезпечення належного опалювального сезону до кінця року та вжити заходів щодо вирішення системної проблеми фінансування професійно-технічної освіти шляхом включення її до проекту бюджету на 2018 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus