USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ірина Констанкевич звернулась до прем'єр-міністра, аби відтермінувати програму доступності ФАПів

6 Березня 2021 16:01
Нова Програма медичних гарантій для фельдшерсько-акушерських пунктів почне діяти із 1 квітня 2021 року.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Як зауважила нардепка, щоб законтрактуватися і мати можливість на ФАПах сільським мешканцям надавати необхідні медичні послуги, місцевій владі потрібно витрати мільйони гривень для облаштування пандусів, санітарних кімнат та іншого за новими вимогами з доступності.

«Вимоги начебто і правильні, але нереалістичні. Під час робочих візитів на окрузі до мене зверталися голови та депутати територіальних громад, головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги щодо неможливості виконати до 1 квітня 2021 року програми доступності для маломобільних груп населення.

Тому скерувала депутатський запит до прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра охорони здоров‘я Максима Степанова та т.в.о. Голови НСЗУ Андрія Віленського аби:

– відтермінували програми доступності на 3 роки;

– скоротили перелік вимог державних будівельних норм для приміщень центрів первинної медико-санітарної допомоги, в тому числі амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів;

– передбачили додаткові фінансові медичні субвенції для пришвидшення процесу закупівлі товарів та отримання послуг для реалізації програми медичних гарантій.

Кількість ФАПів в кожній об’єднаній територіальній громаді є значною (Любешівська ТГ − 19, Камінь-Каширська ТГ – 39, в Маневицька ТГ − 32). Фінансово, організаційно забезпечити кожну з них не можливо. Окрім того, зимовий сезон, передусім морози та велика кількість снігу, перешкоджали займатися будівельними роботами з оснащення приміщень необхідними матеріалами та спорудами», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus