USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинське село відсвяткувало 228-річчя разом з нардепом

8 Травня 2017 13:18
Цими днями село Будки, що у Маневицькому районі, відсвяткувало свій 228-ий день народження. Мальовнича поліська місцина, порядок та чистота, будиночки, які заховалися за клумбами квітів та зеленню – перше, що спадає на думку, коли сюди потрапляєш. Тут шанують і пам’ятають свою історію. Тому до відзначення дня села підходять завжди відповідально. У концертно-розважальній програмі з такої нагоди задіяні і дорослі, і малі. Завітала на свято і народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Ірина Мирославівна, вітаючи будківчан з Днем села, побажала їм добра, усіляких гараздів, щастя, божої благодаті та віри. «Для того, щоб вірити в краще майбутнє, нам потрібні щодня маленькі перемоги, – додала народний депутат. – Бережіть один одного, підтримуйте і пам’яйтайте, що тільки разом великою поліською родиною ми переможемо зовнішнє зло та зможемо утвердитися як єдина нація».

З нагоди свята Будківський будинок культури отримав від Ірини Констанкевич подарунок – сертифікат на нове вбрання для сцени, яке нині вже шиють.

Користуючись нагодою, народний депутат також зустрілася з керівництвом місцевої школи, у якій навчається майже 200 діток.

Директор навчального закладу Володимир Касьян подякував Ірині Мирославівні за підтримку їхніх учнів – завдяки нардепу деякі школярі мали можливість побувати на екскурсії у Верховній Раді та Києві, а також відпочити у таборі «Артек-Буковель».

Школа у Будках досить гарна. Але, зважаючи на мізерне фінансування освіти, доробити тут усе своїми силами не завжди вдається. Володимир Касьян зауважив, що нині і батьки, і громада села міркують над питання придбання нових стільців у актову залу. Ті, що є, – дуже старенькі і вже давно втратили свій естетичний вигляд.

Ірина Констанкевич запропонувала скласти кошторис. Як один із варіантів вирішення питання зауважила, що можна розглянути участь у проекті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Ініціативні громади». Частину коштів тоді вдасться залучити через Фонд, частину – шукати розуміння у громади, а ще частиною долучиться і вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 8 Травня 2017 14:31
Я, прочитавши заголовок, подумав, шо село святкувало 228-річчя депутата. Дуже ювілейна дата...
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 8 Травня 2017 14:34
Будки, Буди, Будища - ця назва походить від артілей по виробництву пороху. Сумніваюся, що селу тільки 228 років. Йому, щонайменше - 500. Звідки взялася така цифра? Від "старшого брата"?
Сергій Максимчук Показати IP 8 Травня 2017 17:21
Заснування села вважають від моменту ,коли десь у згадках письмових його знайдуть. То є не правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus