USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Іспанія передасть Україні генератори для лікарень і машини швидкої допомоги

3 Листопада 2022 13:14
Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес оголосив про передання Україні п’яти груп генераторів і 30 машин швидкої допомоги.

Про це повідомив премєр-міністр Денис Шмигаль.

«Подякував за символічний візит підтримки та передачу 30 машин швидкої допомоги. Вже невдовзі ці автівки будуть передані лікарям і допомагатимуть рятувати життя. Окреслили подальші кроки для вступу України до ЄС. Розраховуємо виконати всі рекомендації Єврокомісії та розпочати переговорний процес», – поінформував Шмигаль. Та додав, що Україна очікує, що Іспанія, яка головуватиме в Раді ЄС з липня 2023 року, сприятиме цьому питанню.

«Торкнулися теми негайного відновлення енергетичної інфраструктури. А також обговорили післявоєнну відбудову із залученням ЮНЕСКО для відновлення й збереження культурної спадщини України», – зазначив прем’єр.

Альбарес, своєю чергою, заявив, що генератори вже на шляху до України.

«Ми надаємо це на запит української сторони. З цим проханням до мене звернувся мій друг Дмитро Кулеба після останніх атак. Це обладнання допоможе підтримувати електрозабезпечення лікарень та інших об’єктів медицини», – сказав він на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві.

Потім Мадрид передасть Києву ще 14 генераторів, придбаних коштом Іспанського агентства співробітництва.

Сьогодні міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес прибув з візитом до Києва. Він оголосив про великий пакет оборонної допомоги Києву, який складається з систем протиповітряної оборони Hawk, батареї зенітно-ракетного комплексу Aspide та іншого озброєння.

Як Іспанія допомагає Україні

Наприкінці літа Іспанія передала для України батарею ППО, броньовані машини та боєприпаси.

У вересні Іспанія надала для ЗСУ теплий одяг.

Також країна взяла на лікування поранених бійців української армії.

Україна у жовтні отримала позашляховики від Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus