USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Іспит можна складати безліч разів: що зміниться у правилах отримання водійського посвідчення

4 Серпня 2023 11:38
В Україні дозволили складати практичний іспит на водіння енну кількість разів. Таке рішення Міністерства внутрішніх справ вступило в дію 1 серпня. Якщо ви не склали теоретичний або практичний іспити, то можете зробити це хоч двадцять, а то й більше разів.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Що стосується теоретичних іспитів, то до 1 серпня на їх складання була необмежена кількість спроб, але для цього було лише п’ять діб. Через п’ять діб ті, хто не склав іспит, могли складати його знову. Нині вступили зміни – десять діб. Свідоцтво про проходження теоретичного іспиту буде дійсне протягом року», – розповів заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області Сергій Томчук.

Читати ще: В Україні планують відкрити автошколи для людей з інвалідністю

Простими словами, теорію ви можете перездавати протягом року. Робити це можна енну кількість разів на одинадцятий день після кожної невдалої спроби. Що стосується практичного іспиту, то на його здачу, каже Сергій Томчук, дають аж два роки.

«До вчора можна було складати три рази, після яких, якщо не склали, знову треба було звертатися в автошколу для практичного навчання. З 1 серпня ця норма обмеження скасована. Зараз іспити можна складати необмежену кількість разів протягом дії свідоцтва про закінчення практичного навчання», – говорить Сергій Томчук.
Безліміт кількості спроб складання іспиту має безліч плюсів, зокрема це мінімізує потенційні корупційні ризики. Якщо вам таки не вдалося скласти водіння протягом двох років, то до наступного практичного іспиту в сервісному центрі МВС вас допустять лише після повторного проходження обох курсів навчання: теоретичної та практичної підготовки.

Читати ще: Замінити водійське посвідчення тепер можна в «Дії». Як це зробити

Додамо, що нові зміни чекають на майбутніх водіїв і в жовтні цього року. З 29 жовтня з’явиться можливість самопідготовки для водіїв. Охочі зможуть не відвідувати курси в автошколі, а проходити навчальний матеріал самостійно.

«Коли вони пройдуть навчання самопідготовки, потрібно звертатися до територіального сервісного центру для складання теоретичного іспиту. Після успішного складання теоретичного іспиту вони зобов'язані звернутися в автошколу, акредитовану для проходження практичного іспиту», – повідомив посадовець.

Зауважимо, що в кандидатів у водії буде вибір: готуватися до теоретичного іспиту самостійно чи з автошколою. Складання теорії для обох категорій учнів буде однаковим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus