USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Історія бджолярства: лучанин 10 років тому поставив вулики на даху багатоповерхівки

30 Травня 2022 10:54
Майже 10 років на даху багатоповерхівки розводить бджіл лучанин Юрій Мещеряков. Зайнявся цим, аби в міських умовах наблизиться до природи.

Кожен свій день Юрій Мещеряков розпочинає з підливання квітів, які висаджує поблизу вуликів на даху дев’ятиповерхівки, йдеться у сюжеті Суспільного.

Чорнобривці, виноград, папороть та декоративні квіти влітку створюють оазис, серед якого літають комахи, розповідає бджоляр.

«Я не маю свою хату в селі, де можна поставити вулики. Вирішив, якщо так не виходить, то треба природу підтягнути до себе. Таким чином підтягнув вулики на дах сюди», – говорить чоловік.

Додає: бджільництвом займається не для викачки меду, а для того, щоб бджоли мали роботу та запилювали дерева у місті. За десять років, зазначається лучанин, мед качав лише один раз.
«Нині на даху луцької багатоповерхівки є два вулики. Була ще одна бджолина сім’я, яка загинула взимку», – говорить Юрій Мещеряков. Поруч із вуликами чоловік майструє дуплянку. Не відкриваючи її, можна буде спостерігати за життям бджолиного рою.
Юрій Мещеряков каже, що за десять років жодна бджілка нікого не вкусила.

«Про існування вуликів на даху багатоповерхівки знають не всі сусіди», – каже мешканець будинку Анатолій Климук. Додає: ті, хто знають – не проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus