USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Історія обману». Волинські філологи нагадують, чому ми з окупантами не «адін народ»

3 Квітня 2022 19:14
У кожного свій фронт. Викладачі кафедри української літератури Волинського національного університету постійно нагадують українцям про те, що мова, історія, література має визначальне значення у національній самоідентифікації.

Днями на сторінці кафедри було опубліковано посилання на цикл відеопроекту каналу 24 «Історія обману. Цей проект – це 22 коротких відео, в якому докладно розвінчується міф про те, що українці і росіяни – один братній народ і має спільну історію. Навпаки тут детально і прискіпливо автори розповідають, як у нас крали і присвоювали нашу історію.
І хоч ці відео датовані ще 2021 роком, проте не втратили актуальності й досі, а навпаки – якраз таки зараз їх необхідно подивитися тим, хто їх ще не бачив чи досі толерує наратив про братні народи. Адже саме тут, в історії, якраз заховане коріння цинічного виправдання путінським режимом війни в Україні.

Читати ще: В Ірпені окупанти розстрілювали дівчат і жінок, а потім їздили по їхніх тілах танками

У кращих традиціях совєцької пропаганди Кремлем перекручена історія про те, що Росія – спадкоємиця Київської Русі, привласнення князя Володимира, який приніс християнство на наші землі, коли на землях, де зараз розташована Москва, ходили хіба лиш ведмеді. Чого вартий випадок, коли Путін на зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном називає королеву Анну Ярославну російською княжною. Освічену княжну, яка була грамотніша за свого малописьменного чоловіка, чиї нащадки були монархами усієї Європи, – привласнила Росія. А сьогодні ми всі спостерігаємо над тим, як президент Франції безсило демонструє спроби діалогу з агресором.Перекручена історія постійно звучить з уст кремлівського карлика про «штучно створену Україну», «подаровану Леніним». А люди з-за поребрика взагалі не розуміють різниці між словами «націоналізм» та «нацизм».

Читати ще: «Мова – це наш захист»: переселенців у Луцьку вчать розмовляти українською

Тому – так, історія має значення. Мова має значення. Нагадаємо, у ВНУ викладачі організували мовний клуб для вимушених переселенців. Усе задля того, щоб переселенці природно й комфортно почувалися в україномовному середовищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Green Показати IP 3 Квітня 2022 20:08
Ха-ха, брати! Так москалі самі ж визнали що вони інші-у них на одну хромосому більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus