USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У ВНУ імені Лесі Українки відзначили 70-річчя кафедри української літератури

15 Грудня 2023 11:19
13 грудня на факультеті філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося знаменне дійство – сімдесятилітній ювілей кафедри української літератури.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Із нагоди урочистостей в аудиторії зібралося почесне товариство – адміністрація Університету, представники професорсько-викладацького складу, студентство факультету. Модерував захід завідувач кафедри-ювілярки Віктор Яручик. На початку дійства він згадав про подвиг Захисників і Захисниць, які боронять незалежність України, та подякував їм. Віктор Павлович зауважив, що кафедра одна з найстаріших в Університеті і за свою історію зазнавала змін. Зрештою, з нагоди знаменної дати колектив кафедри української літератури підготував збірник про її довгу історію.
Згодом до слова запросили народного депутата України, професора кафедри української літератури Ірину Констанкевич. За її словами, цей захід – можливість підбити підсумки і згадати знакових для кафедри постатей. «Наш кафедральний вишкіл дав мені можливість у подальшому працювати і в органах місцевого самоврядування, і у Верховній Раді. Цей запас знань і менеджерського досвіду, який я отримала в Університеті, дає мені можливість бути компетентною в тих питаннях, які ми розглядаємо у Парламенті. Я дякую рідній кафедрі за моє становлення», – резюмувала Ірина Мирославівна.
Читати ще: Кафедра історії та культури української мови ВНУ імені Лесі Українки відзначила 30-річчя

Багато теплих слів говорив і ректор Анатолій Цьось. «Щиро дякую колективу кафедри за вашу роботу і надзвичайний навчальний та науковий доробок, спасибі за роботу зі студентами», – заявив він. Ректор розповів про те, що у школах області часто зустрічає вчителів, які свого часу були студентами факультету філології та журналістики і з теплом згадують про нього. Анатолій Цьось вручив колективу кафедри української літератури Почесні подяки.
Директор Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України Микола Жулинський згадав про знакові постаті та події, які зіграли визначну роль у становленні кафедри української літератури. Не оминув увагою видатний науковець і повне 14-томне академічне зібрання творів Лесі Українки. Микола Жулинський привітав зі святом усіх причетних і висловив сподівання у подальшій конструктивній та плідній співпраці.
Читати ще: У ВНУ імені Лесі Українки відзначили 30-річчя створення юридичного факультету

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, який очолював факультет філології та журналістики, поділився власними спогадами про кафедру-ювілярку. «Із вами завжди було приємно працювати. Сімдесят років – привід говорити не тільки про те, чого кафедра досягла. Це покоління людей, які тут працювали. Ті імена, які пов’язані з кафедрою, це направду легенди», – резюмував він.
Декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович подякувала колективу кафедри за плідну та сумлінну роботу. «Дуже втішена бачити таке коло тих, хто любить і шанує кафедру української літератури», – заявила вона.
Під час заходу професорсько-викладацькому складу кафедри вручали нагороди – грамоти та подяки різних рівнів. Привітати винуватців свята прийшли численні колеги з інших навчальних закладів, кафедр Університету та його структурних підрозділів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus